Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Rapportsläpp och panelsamtal om offentlig näringsverksamhet vs lokala näringsidkare

I dagens webbinarium från Småföretagarnas Riksförbund bjöds det på både rapportsläpp och panelsamtal gällande ett ämne som förbundet tycker att det pratas alldeles för lite om. Vi upplever från våra medlemmar att det finns en snedvriden konkurrens hos kommunala bolag gentemot småföretagen och istället för att kommunledningar tar hand om sina kärnuppgifter för att skapa goda företagsklimat så bildas flera bolag som starkt konkurrerar ut mindre och privata verksamheter. Framförallt påtagligt har det blivit att man efter pandemins effekter och stödpaket behöver stimulera små och växande företag på såväl nationell som lokal nivå.

Det är dags att ta tag i en viktig företagarfråga som har hamnat i skymundan: att begränsa den offentliga driften av näringsverksamhet i konkurrens med de privata företagen.

Dr. Nima Sanandaji, ordförande i ECEPR, har tillsammans med Erik Sjölander, tidigare näringspolitisk talesperson Småföretagarnas Riksförbund och Mattias Andersson, nuvarande näringspolitisk talesperson Småföretagarnas Riksförbund, tagit fram rapporten Öppna upp offentlig näringsverksamhet – skapa 16 000 jobb i lokala företag. Rapporten behandlar bland annat hur kommunala bolag skapas och konkurrerar med lokala näringsidkare och småföretagare. I samtalet deltar även Josefin Utas som är slöseriombudsman och Oliver Rosengren som är kommunalråd i Växjö. Modererar samtalet gör Caroline Szyber, styrelseledamot och vice ordförande Småföretagarnas Riksförbund.

För dig som missade webbinariet eller vill se det igen så kan du se den genom att KLICKA HÄR. Vill du ta del av rapporten så hittar du den för nedladdning genom att klicka på bilden nedan.

Rapportsläpp och panelsamtal om offentlig näringsverksamhet vs lokala näringsidkare
På bild ovan från vänster till höger: Oliver Rosengren – Kommunalråd Växjö, Josefin Utas – Slöseriombudsman, Erik Sjölander – tidigare näringspolitisk talesperson Småföretagarnas Riksförbund, rapportförfattare och numera hedersmedlem i förbundet, Caroline Szyber – styrelseledamot och vice ordförande Småföretagarnas Riksförbund, Dr. Nima Sanandaji – rapportförfattare och ordförande i ECEPR.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen