Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Rätt glöd när Attitydresan besökte Arvika

Småföretagarnas Riksförbund har sedan 2018 turnerat runt om i Sverige för att prata om attityder mellan småföretagare, tjänstemän och politiker. Förståelse är en förutsättning för förändring och genom samtal och möten kring olika roller och uppdrag kan företagsklimatet i en kommun förbättras och utvecklas.

I början av november var det dags för ett välbesökt lunchmöte i Arvika där kommunstyrelsens ordförande Peter Söderström hälsade oss välkomna och betonade vikten av förståelse för varandras roller. Därefter lämnades ordet över till dagens moderator Ingrid Ohlsson, styrelseledamot Småföretagarnas Riksförbund. Ingrid inledde med att beskriva hur väl bemött hon blev när hon ringde till Arvikas näringslivsutvecklare och hur detta första samtal utstrålade en känsla av stolthet över bygden och en i sanning välkomnande attityd.

Därefter lämnades ordet över till förbundets näringspolitiska talesperson Mattias Andersson som presenterade Arvikas resultat i Småföretagarindex 2021. Arvika är kategoriserat som en landsbygdskommun och denna typ av kommuner har sina utmaningar för att ge bästa möjliga förutsättningar för sina företagare.

Arvikas näringslivsutvecklare Jonas Andersson fick sedan utrymme att presentera flera olika projekt som initierats och startats i Arvika, med syfte att stärka det lokala näringslivet. Företagsklimatet är en viktig och prioriterad fråga i kommunen.

Biträdande kommundirektör Anna Wikstrand beskrev Visionen för Arvika där ett vägledande värdeord är Glöd. Där ska finnas en glöd i förhållningssätt och en glöd att ta tillvara på eldsjälar och talanger i kommunen.

Efterföljande diskussion var fylld av engagemang och det fördes en bra diskussion kring kommunens upphandlingar och hur dessa skulle kunna förbättras för att få fler företagare att lämna anbud. Det pratades om kompetensförsörjningsproblem och behovet av att fler utbildar sig inom hantverksyrken. Det ledde till ett spännande samtal om behovet av ett fungerande lärlingssystem, något som Småföretagarnas Riksförbund och haft på agendan under lång tid.

Mötet summerades av Ingrid som betonade vikten av en positiv attityd till varandra och säkerställa att kommunens verksamheter sprider rätt glöd till alla de engagerade småföretagare som tillsammans värnar om bygdens framtida utveckling.

Fortsätt att bevaka Attitydresan genom att KLICKA HÄR

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen