Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Regler, regelkultur och regelförenklingar

Ända sedan Småföretagarnas Riksförbunds bildande har förbundet arbetat för att minska regelkrånglet, något som varit och är ett ständigt närvarande och växande gissel. I det här sammanhanget agerar förbundet både i egen regi och i samverkan med andra intressen. Vi tar alla tillfällen i akt att peka på onödigt och kostsamt regelkrångel. Detta sker i debattartiklar, budskapet lyfts fram i våra remissvar och i vår kommunikation på olika sociala medier.

Just nu driver vi en kampanj, “Regelgiljotinen” (klicka här för Regelgiljotinen), där vi lyfter fram Småföretagarnas Riksförbunds åtta mest angelägna förslag till regelförenklingar. Alla våra förslag skulle vara möjliga att genomföra inom en mandat period. Ett aktuellt exempel på en hopplöst föråldrad regel är “danstillståndet” som nu äntligen enligt regeringen ska avskaffas. Danstillståndet har länge funnits med i vår lista över onödiga regler.

Vi deltar vidare sedan länge i arbetet för minskat regelkrångel inom Näringslivets Regelnämnd, NNR. I NNR samlas större delen av näringslivets organisationer. (klicka här för att läsa mer om NNR)

NNR har nyligen publicerat en intressant rapport i samband med organisationens 40-års jubileum, vilken innehåller en gedigen lista på regler och justeringar för att förenkla för Sveriges näringsliv. (Klicka här för rapporten som PDF). Med NNR delar vi uppfattningen att det finns en otrolig potential i att göra det enklare att driva företag i Sverige. Mycket tyder på att Sverige halkar efter på den europeiska och på den globala marknaden när det gäller enkelheten i att etablera och driva företag. En framtida ekonomisk tillväxt och därmed sammanhängande välfärd bygger på att regelverken inte ska hindra de företagsamma från att genomföra sina affärsidéer.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen