Småföretagare får fortfarande inget erkännande av Stefan Löfven

Stefan Lövfen presenterade sin nya regering och pratade om jobb, trygghet och jobbskapande. Hyllningen han gav blev till de stora industriföretag som vi har i Sverige, totalt ignorerade blev alla de småföretag som under pandemins hårda sviter har gjort allt de kan för att överleva och fortsätta hålla liv i det svenska samhället.

Löfven, varför nämnde du inte småföretagarna en enda gång nu när du verkligen hade chansen? Det är som att placera en fotboll framför ett tomt fotbollsmål och ändå missa. Nu hade du chansen att tacka för tålamodet de mindre företagen haft när de väntat (och fortfarande väntar) på sina utlovade, trubbiga stödpaket. Nu hade du chansen att åtminstone lyfta deras kämpaglöd och ge lite ny energi i form av bekräftandet att du ser dem. Att du ser oss.

Mats Eriksson, styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund och grundare av En Företagares Vardag, befinner sig just nu ute på en 45 dagar lång turné i Sverige för att lyfta småföretagarhistorier och ta pulsen på hur det ser ut där ute. Stefan Löfvens totala ignorans gjorde honom rasande vilket resulterade i både en debattartikel i Expressen: Sveriges småföretagare kokar av ilska, och en intervju med Moderaternas näringspolitiska talesperson Elisabeth Svantesson.

Elisabeth Svantesson håller med Mats, och övriga i Småföretagarnas Riksförbund, om att det är helt beklämmande att inte ge något som helst erkännande till småföretagens insats när man hade chansen. Titta på filmen för att höra mer av hennes tankar.

I samarbete med En Företagares Vardag.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen