Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Småföretagare osäkra på det svenska trygghetssystemet

Tveksamma till om ersättningen skulle räcka

Enligt en ny undersökning är 40 procent av företagarna i Sverige osäkra på hur det svenska trygghetssystemet fungerar och känner sig tveksamma till om den ersättning som ges verkligen skulle räcka vid sjukdom eller föräldraledighet. Rapporten som är framtagen av Swedbank och Sparbankerna visar att hela tre av fyra företagare som har upp till 49 anställda inte tror eller är tveksamma till att de skulle få en tillräcklig ersättning från trygghetssystemet.

Viktigt med en hållbar ekonomi för både företag och företagare

Jörgen Kennemar som är senioranalytiker på Swedbank menar att det är positivt att det är fler och fler som startar företag men påtalar också att det är viktigt att man innan uppstarten säkerställer att det finns en hållbar ekonomi för både företaget och en själv.

Utredningen “Företagares trygghetssystem” pågår

Småföretagarna i landet efterlyser att det ska bli enklare och tydligare regler kring hur trygghetssystemen fungerar och som svar på det säger Kennemar att många av de önskemål som finns från företagare ingår i den pågående offentliga utredningen “Företagares trygghetssystem” som väntas lägga fram förslag i december 2021.

Källa: Dagens PS

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen