Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Småföretagen behöver hjälp – nu!

Efter arbete eller annan intensiv aktivitet behöver vi som bekant återhämning och avkoppling.. Frågan är när detta är möjligt för många av landets hårt arbetande och alltmer pressade småföretagare? Efter en pandemi som på många sätt sög musten ur både företagare och företag och där många inte har hunnit komma i kapp ekonomi och ork, har vi nu som ur askan i elden hamnat i en energi- och drivmedelskris. Förvisso står det i skuggan av det fruktansvärda krig som utkämpas i vårt närområde. Men vid sidan av ilska, vanmakt och sorg över vad det ukrainska folket får utstå, så måste arbete och uppmärksamhet också rikas mot det egna företagets överlevnad.

Många företag larmar nu om att de har problem med energipriserna. Det handlar om friska företag som på grund av detta får växla ner under perioder, företag som blöder i likviditet.
Bagerier, verkstäder, restauranger, gummifirmor, gröna näringar, mekaniska industrier, snickerier och många fler, lever på att omvandla energi till tjänster och produkter. Få företag kan aktivera en ekonomisk krockkudde för att skydda sig mot denna ekonomiska storm

De allt mer extrema kostnaderna för elen är alldeles för höga för att kunna kompenseras genom att ta högre utpriser mot kunder. Det innebär i sak att det inte längre fungerar att täcka ett företags utgifter genom ökade priser på varor och tjänster– många konsumenter har inte råd längre då allas plånböcker krymper. Oavsett om det är nyttotjänster eller den lilla guldkanten på tillvaron så vaktar vi på vår ekonomi.

Och alla de som har bilen som verktyg, vet att bränslefakturorna springer uppåt. Samma sak här, de höga kostnaderna för drivmedel tränger undan allt annat. En ringa tröst är att man inte är ensam i allt detta, många företagare har ett litet helvete varje dag.

Småföretagarnas Riksförbund drivs av småföretagare för småföretagare. Vi som är aktivt engagerade i förbundet befinner oss med andra ord i samma storm, sida vid sida och vi och vet vad det handlar om. Vår nattsömn är också störd av oro.
Vi kommer att fortsätta vara en röst för alla småföretagare och vi kommer att fortsätta att informera om vår vardag och påverka politiker. Vi kommer också att vara tydliga med att de stöd som under valrörelsen utlovats måste komma nu och inte sen. De måste vara kopplade till mycket mindre byråkratiskt krångel än de stöd som gavs under pandemin. Någon som håller på att drunkna  behöver hjälp omedelbart – och utan krångel.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen