Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Svik inte småföretagarna nu

Sverige har fått en ny regering och förväntningarna är stora från alla småföretagare på att den ska ha fokus på landets viktigaste arbetsgivare. Den budget som presenterats innehåller klart färre goda nyheter än vi småföretagare hoppats på, positivt vinklat kan vi välja att se det som några första steg i rätt riktning.

Många småföretag tog stryk under pandemin, direkt på det kom effekterna av Rysslands anfallskrig mot Ukraina som också förstärkt den inflations- och energikris som driver på lågkonjunkturen vi går in i. Det är tyvärr troligt att fler stödåtgärder kommer behövas.

Samtidigt vill förbundet belysa att statsstöd aldrig får kompensera för kravet på ekonomiskt hållbara affärsmodeller för företag. Långsiktigt sett är det därför bättre med beslut som leder till permanent sänkt arbetsgivaravgift, förenklade regelverk, förbättrad kompetensförsörjning och ett bättre trygghetssystem för alla småföretagare. Förutom att det i så fall med säkerhet skapas fler långsiktiga arbetstillfällen så klarar vi också framtida kriser bättre på egen hand och slipper alla dessa akuta stödåtgärder som kostar både tid och pengar för alla parter.

Småföretagarna är viktiga förSverige och nu behöver något göras för att Sveriges ekonomiska utveckling inte fortsatt ska bli bland de lägsta i Europa de kommande åren.

Kort sagt, det ska vara tryggare, enklare och lönsammare att starta och driva företag i Sverige.
Hälsningar Peter Thörn
Förbundsordförande Småföretagarnas Riksförbund

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen