Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tryggheten lockade Ingrid till Småföretagarna

Efter drygt 20 år som egenföretagare blev Ingrid Ohlsson medlem i Småföretagarnas Riksförbund. Framför allt var det Trygghetspaketet som lockade och det tog inte lång tid innan det kom till användning.

– Jag är så glad att jag hade försäkring när jag skadade ryggen. Annars hade det varit mycket omständligare och som egenföretagare har jag inte råd att vänta jättelänge på behandling, säger Ingrid Ohlsson, egenföretagare och styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund.

Uppvuxen med föräldrar som drev ett lantbruk i skånska Frenninge kretsade Ingrid Ohlssons liv tidigt kring egenföretagande. Aldrig rädd att gå sin egen väg och med flerårig arbetslivserfarenhet redan i övre tonåren var det få som förvånades när hon sedermera bestämde sig för att själv starta eget.

– Jag har alltid gillat att jobba hårt, men på mina egna villkor. Att stämpla in klockan åtta och stämpla ut klockan fem har aldrig varit min grej, säger Ingrid.

Lång erfarenhet av egenföretagande

I slutet av 80-talet, efter sju år som artistförmedlare på kulturarbetsförmedling där hon lärde känna Sveriges alla dansbandsartister, startade hon därför en enskild firma för att själv arrangera olika typer av event. Utöver att ansvara för administrationen kring dansbanden antog Ingrid även rollen som konferencier och utvecklade en scenvana som skulle göra att hon långt senare blev anlitad av Småföretagarnas Riksförbund som moderator under Almedalsveckan. Senare fick hon även förtroendet att leda Attitydresan som anordnar samtal mellan egenföretagare och lokala politiker i hela Sverige i syfte att öka förståelsen för varandras verksamheter. Efter att ha arbetat för Småföretagarnas Riksförbund under en tid hörde hon talas om Trygghetspaketet och valde då bli medlem.

– Som egenföretagare är det lätt att förbise sig själv och bara jobba på. Jag var till exempel aldrig föräldraledig med mina barn när de var små utan fortsatte att driva mitt företag samtidigt. Men det gör att du är utsatt om du av någon anledning inte kan jobba och det visade sig snabbt att det var rätt beslut att bli medlem, säger Ingrid som sedan två år även är styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund.

Fick snart användning av försäkringen

Några månader efter att hon hade blivit medlem skadade Ingrid ryggen och fick då användning av sjukförsäkringen som ingår i Trygghetspaketet. Efter bara några timmar fick hon träffa en specialist och efter en kortare tids behandling kände hon sig helt återställd.

– Det var helt otroligt och jag är väldigt glad att jag var försäkrad, annars vet jag inte hur det hade gått. Som egenföretagare är det lätt att förbise sig själv och bara jobba på. Samtidigt vet du aldrig vad som kan hända och att ha en försäkring är en otrolig trygghet, avslutar Ingrid.

Läs mer om Trygghetspaketet här och om Attitydresan här

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen