Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vad gäller när Sverige öppnar upp?

Den 1 juni 2021 kommer för många att bli en dag att minnas. Idag öppnar Sverige äntligen upp till viss del efter en lång tid av pandemi och hårda restriktioner. Öppningen kommer att ske i fem steg. Den 1 juni börjar steg ett. Det är dock inte alla regioner som valt att ta bort sina lokala rekommendationer ännu. Småföretagarnas Riksförbund klargör här vad det är som egentligen gäller när Sverige öppnar upp.

Hur mycket höjs publiktaket?

50 personer tillåts på bio, teater och andra evenemang med sittplatser inomhus. På sport- och kulturevenemang gäller 500 sittande personer eller 100 stående. Gällande sittande publik på andra evenemang gäller 50 personer inomhus och upp till 500 utomhus. Tävlingar som hålls utomhus, exempelvis motionslopp och simning, tillåter 150 personer.

Hur länge får krogarna ha öppet?

Krogarna får nu servera alkohol fram till 22.00 och ha öppet till 22.30. Regeln om att det är fyra personer per sällskap kvarstår.

Är nöjesfälten öppna?

Nöjesfält som Gröna Lund, Liseberg med flera tillåts ha en person per 20 kvadratmeter.

Får man gå på marknader?

Regeln om åtta personer vid offentliga tillställningar omfattar inte längre loppisar och marknader.

Ovan är de generella förändringarna som träder i kraft från den 1 juni. Norrbotten, Stockholm, Västra Götaland, Blekinge och Halland behåller dock sina lokala restriktioner ett tag till på grund av att det fortfarande finns en för hög smittspridning. För att läsa mer om vad dessa fortsatta restriktioner innebär klicka HÄR.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen