Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vad händer när ingenting händer?

Osäkerheten ökar. I brist på fakta så spekuleras det mer. Ilskan tilltar när frustrationen viker. Hopplösheten gör sig påmind. Och under hela tiden så kalkylerar och funderar en företagare på hur i all världen denne ska överleva eller omstrukturera sig. Vad pratar vi om? Elkostnader och dess stöd som utlovats men ingen vet när de kommer.

Den politiskt intresserade minns också budgivningen från det politiska etablissemanget då valet i september stod för dörren.
Reformer? Absolut, det måste ju till!
– Stöd? Alldeles självklart!
– När då? Nu på momangen!
– Hur mycket? Omfattande stöd och pengar så det räcker! Vi lämnar minsann ingen i sticket!

Nu står vi här och vi är många som är oroliga, arga och uppgivna. För vad blev det av?
Småföretagarens Riksförbund kräver att politikerna ska få ändan ur vagnen och med det åtminstone försöka återupprätta sin legitimitet och trovärdighet, se till att:

• Sänk elskatten till 0,6 öre i skatt per kWh för alla bolag/privatpersoner omedelbart.

• Omedelbart införande av den obligatoriska EU 2022/1854 med sänkt elpris för småföretag att gälla hela 2023.

• Inkludera återbetalning av flaskhalsavgifter till företag för den saknade perioden Nov – Dec 2022 i utbetalningen som går att ansöka om den 30 maj.

• Säkerställ att Sverige aktivt deltar i och till oss kommunicerar landets ambition vs småföretag i EUs pågående revision av elprismodellen.

Dagens kostnader kopplade till energi ÄR inte rimliga! Det är inget annat än rena rånet oavsett om man är privatperson eller småföretag medan de riktigt stora företagen är undantagna och har en gräddfil in till politiken. I den rådande skattedjungel kopplad till energi måste också en utrensning ske – omgående. Det vi har i dag skapar inte tillväxt och omställning utan cementerar dessvärre ett helt orimligt skattetryck som förlamar, driver på inflationen och skapar även ett politikerförakt, vilket nog är det värsta av allt. Att Sverige nu även tillmäts EUs lägsta tillväxt kanske inte är något som förvånar längre med den politik som förs. Vårt lands skattetryck gentemot småföretag och privatpersoner är helt enormt och det hämmar tillväxt och utveckling. Ansvariga politiker måste rannsaka sig själva framför en spegel och fundera över – vad är det vi gör?

Småföretagarnas Riksförbund säger – Gör om och gör rätt och dessutom – bygg nytt – konkreta fungerade förslag finns!

Vad händer när ingenting händer?

“Så här får det inte lov att vara, det här är sjukt”

Jeanette Bohman fick precis elräkningen för december månad på verksamheten Skivarps Gästgivargård. 50 000 kr ligger elräkningen på, för en verksamhet som hållit allt stängt och där merparten av uppvärmningen sker med pellets. Hon undrar vad räkningen legat på om de hade haft öppet? Jeanette känner sig uppgiven och ledsen. Hon menar på att småföretagarna

Läs mer »
Vad händer när ingenting händer?

Elupprop

ELUPPROP Med detta upprop vill vi inom Småföretagarnas Riksförbund varna för konsekvenserna för landets småföretagare, för landets ekonomi och sysselsättning, av att inget händer med elpriserna. Få småföretag har buffertar för att hantera dagens extrema elpriser, allra minst i kombination med en nyligen genomliden pandemi, ett ökande kostnadstryck och en annalkande lågkonjunktur. I en nyligen

Läs mer »

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen