Vi strävar efter guld även för svenskt företagande

Ingen kan ha missat att Armand Duplantis igår tog OS-guld i stavhopp. Han är motiverad, duktig och engagerad. Precis som en småföretagare i sitt företagande. I sitt tacktal riktade han bland annat ett stort tack till sina föräldrar som varit hans stöttepelare under alla år av träning. En av anledningarna till Armands framgång är med andra ord att han fått rätt träningsmöjligheter, coachning och stöd av sin omgivning. Det måste också den som driver företag få men istället möter man ofta regelkrångel, skatter, avgifter och ogynnsamma villkor.

En av anledningarna till att Armand valt att tävla för Sverige trots att han lika gärna kunde valt att tävla för USA är att det finns ett annat stödsystem för idrottare här – något som inte verkar finnas på samma sätt för den som driver småföretag. Under pandemin har det blivit tydligt hur olika villkoren för företagande är beroende på var i landet man bor. En del kommuner har visat stort stöd för sina företag genom att kontinuerligt följa upp deras verksamheter, tankar och behov. Andra har visat mer på att ensam ska vara stark och därför inte brytt sig något nämnvärt om landets största jobbskapare.

Vi säger inte att idrott är samma sak som företagande men på många sätt finns det gott om liknelser. Småföretagare behöver också en tydlig målbild, en strategi, träning och utvecklingsmöjligheter för att nå dit de vill. Sveriges småföretagare sysselsätter dubbelt så många som storföretagen och majoriteten av alla nya jobb skapas faktiskt i just småföretag.

Småföretagarnas Riksförbund representerar idag cirka 30 000 småföretagare landet över och vi arbetar hårt för att få Sveriges beslutsfattare att förstå vikten av bättre villkor för företagare. Vi säger stort grattis till Armand för OS-guldet och till Sverige som har äran att ha en så duktig idrottare som representant i OS. Nu kämpar vi vidare med företagsvillkor och regelkrångel för att ge våra duktiga entreprenörer samma goda förutsättningar att lyckas med sina visioner, mål och drömmar. 

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen