Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Viktiga datum i juli för dig som driver företag

Viktiga datum att hålla koll på som företagare

Den som driver företag vet att det är mycket att hålla koll på och kanske framförallt nu när det är sommar. Många går på semester och går ner i ett lite lugnare tempo. Det finns framförallt tre viktiga datum att komma ihåg i juli månad när det gäller deadlines till skatteverket. I detta inlägg hjälper vi dig så du inte missar någonting viktigt denna månad!

12:e juli – Skicka in arbetsgivardeklaration

Senast den 12:e juli ska du ha lämnat in din arbetsgivardeklaration. Du ska också ha betalat in din debiterade preliminärskatt, arbetsgivaravgift och avdragen skatt. Är du en av dem som deklarerar månadsvis så ska du även ha skickat in din momsdeklaration och betalat in momsen senast detta datum.

20:e juli – Moms och MOSS

Om ditt företag berörs av MOSS (Mini One Stop Shop) ska du även lägga datumet 20:e juli på minnet. Det är senast denna dag du ska ha betalat in moms på elektroniska tjänster och skickat in din MOSS-deklaration.

Vad är MOSS?

MOSS är en tjänst som gör det lättare att redovisa moms för försäljning av vissa digitala tjänster till andra länder. Är du osäker på om ditt företag berörs av MOSS eller vill veta mer om vad det innebär så hittar du information på Skatteverkets hemsida genom att klicka HÄR.

20:e juli/26:e juli – Periodisk sammanställning

Den periodiska sammanställningen kan lämnas in antingen via blankett eller direkt via Skatteverkets E-tjänst. Om du lämnar in den på blankett är det datumet 20:e juli som gäller, om du gör det via E-tjänst så är det datumet 26:e juli.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen