Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Visst kan man göra något åt elpriserna!

Alla småföretagare är sedan länge hjärtligt trötta på elpriserna. Det förefaller inte finnas någon lindring i sikte, det blir jobbigt kommande vinter och då ska småföretagarna dessutom tampas med höga räntor, andra kostnadsökningar och en försämrad konjunktur.

Inom Småföretagarnas Förbund har vi under en längre tid argumenterat för behovet av förändring vilket skett genom debattartiklar, politikerkontakter och i remissvar. Tyvärr är läget fortfarande lika ovisst som tidigare.

Vi träffade nyligen en ledande expert inom området, Bengt Ekenstierna, som har ägnat större delen av yrkeslivet åt elmarknaden i olika ledande befattningar inom branschen. Lyssna på Bengt Ekenstierna, det finns lösningar, problemet är att få uppslutning kring dessa. Elkunder och politiker måste agera för att komma ur nuvarande administrativt skapade låsningar.

Det är inte alldeles lätt att förstå hur prissättningen på elmarknaden går till och det är inte alla som vill att folk ska förstå. I en annan intervju har Bengt Ekenstierna på ett mycket pedagogiskt sätt förklarat hur prissättningen går till, se https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/elexpertens-modell-ska-losa-elkrisen.

Kontaktperson på Småföretagarnas Riksförbund:
Sten Lindgren, +46 70 495 3723
sten.lindgren@smaforetagarna.se

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen