Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

– Jag fick högre omsättning och större självinsikt

Intervju med Marianne Strömsvåg, Pappkanten i Tierp

– Ledarskapsutbildningen som jag gick hos Affärskompetens har jag nytta av både som ledare och som person. Det säger Marianne Strömsvåg, vd på Pappkanten AB i Tierp norr om Uppsala.

I den lilla kommunen Tierp i norra Uppland finns drygt 2000 företagsamma personer. En av dessa är Marianne Strömsvåg med företaget Pappkanten. Mellan 2016 och 2019 deltog hon i ett projekt med Affärskompetens Sverige.

– Från Affärskompetens fick jag med mig en massa kunskap och erfarenhet, säger Marianne. Jag hade nog mest nytta av ekonomi- och ledarskapsutbildningarna. Utbildarna var väldigt duktiga på att koppla lärdomarna till min egen verksamhet och min situation där och då. Det blev väldigt handfast.

I Norduppland deltog 350 olika företag med max 20 anställda i ett projekt med Affärskompetens som var finansierat av Europeiska Socialfonden, ESF. Under två år fick dessa företag välja mellan 112 olika hel- eller halvdagsutbildningar, bl.a inom områdena ledarskap, ekonomi, marknadsföring, försäljning samt IT och digitalisering. Utbildningarna utgår alltid ifrån en behovsanalys som företagen får göra för att kartlägga vilken sorts kunskap som kan ge mest utveckling.

– Ledarskapsutbildningen gav mig en större självinsikt för mina styrkor och svagheter. Jag förstår bättre vad det är som påverkar mig och mitt agerande. Det har jag nytta av både som ledare och som person.

Förutom utbildningarna fick företagarna också möten med en personlig affärscoach som utgår ifrån behovskartläggningen och hjälper företagaren ta nästa steg i sin utveckling.

– Jag förstod först inte nyttan och missade att ta hjälp av affärscoachen till en början. Det kan kännas jobbigt att träffa en affärscoach, man kanske skäms för att visa sina siffror och hur det går i företaget. Jag hade önskat att jag hade använt mig av den möjligheten från starten.

Mariann menar att affärscoachen hjälpte henne att ta sikte på målen, att styra och våga välja bort det som inte ger något i förhållande till arbetsmängd. Att välja spår och vad hon ska fokusera på, vad som är lönsamt.

– Alla kurserna var bra och man blev taggad på att gå allihop, men det blev spretigt, det är lätt att bara göra det som verkar kul.

Resultaten lät inte vänta på sig, både omsättning och lönsamhet ökade i företaget.  Idag har Marianne valt att ha sitt företag på deltid och jobba som anställd på deltid, i avvaktan på vad som händer med pandemin.

– Det råd jag vill ge till företag som får gå på Affärskompetens är att våga lämna ut sig till affärscoacherna! Våga berätta om de problem man verkligen har i sitt företag. Då har de större chans att verkligen kunna ge dig rätt coaching från början!

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER OM HUR DU SOM MEDLEM KAN ANMÄLA DIG TILL FÖRETAGSUTVECKLING MED AFFÄRSKOMPETENS

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen