Skoklostermacken

I vackra Skokloster finns Catharina Kimby som håller den gamla macken vid liv i vardagen, alla dagar på året, förutom 2 dagar som hon håller stängt!


För fem år sedan tog Chatarina över verksamheten och det har hänt mycket sen dess. Det handlar om att få företaget att gå runt och att få kunderna att komma även när sommaren tar slut och höst och vintermörkret tar vid.

På vinterhalvåret så finns här två heltidsanställda samt extrapersonal vid behov, men den styrkan växlas kraftigt upp under sommaren, då närmare tolv personer jobbar i verksamheten! Jag bara Älskar detta säger Chatarina, trots att hon under åren endast haft 1 veckas semester per år och trots att veckorna är långa med öppettider på sju dagar i veckan!

Att få vara med om alla dessa möten och att vi är en naturlig träffpunkt får mig att kämpa på år efter år. Men, det blir lite tufft när kassan som vi jobbat in under sommaren börjar sina framåt vinterhalvåret och omsättningen minskar kraftigt i väntan på att vår och sommargästerna skall komma tillbaka.  Då får man vara sin egen smed när saker och ting går sönder för att hålla kostnaderna nere.

Men att Chatarina  satt fart macken är det ingen tvekan om. Med sina stora event får hon kunderna att trivas!

Ett litet axplock om vad som händer under året:
-Nationaldagsfirande
-Riddarspelen
-Tyrolerfest
-Idrottsevent
-Bilträffar
-Musikkvällar

Utöver det så blir det löpande aktiviteter hela tiden och det gäller att vara ständigt på hugget så att kunderna kommer tillbaka.

Men hur orkar du? Och har du lyckats att ta ut en hyfsad lön under åren? 

-Drivkraften är alla möten och att vi är den naturliga mötesplatsen.

– Jag tar ut en lön men vissa månader får jag hålla på den speciellt under vintertid!

Vad händer om du blir sjuk?

-Finns inte en chans att vara sjuk utan det är bara att bita ihop och jobba på!

-Det finns ju’ värktabletter och faktum är att det är jag själv som får stå dom kostnaderna och det har inte mitt företag råd med trots att jag betalar skatt och moms varje månad!

 

[button style=”default” align=”right” href=”/medlemskap/bli-medlem/” title=”Vill du bli medlem – Klicka här” target=”_self” icon=”” icon_align=”left” icon_size=”” icon_style=”” icon_c=”” icon_bc=”” icon_bgc=”” icon_bgc_hover=”” size=”large”]

 

 

Bli medlem idag och ta del av alla förmåner!

Hogia småföretagarna

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top