Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

SmåFöretagarIndex 2020 i Riksdagen

Se Erik Sjölander, näringspolitiska talesperson för Småföretagarnas Riksförbund och Nima Sanandji, samhällsanalytiker, författarna till SmåföretagarIndex 2020 efter deras presentation i Riksdagen.

Vid ett riksdagsseminarium 12 februari presenterade Småföretagarnas riksförbund sitt SmåföretagarIndex. Seminariet var välbesökt av riksdagsledamöter och andra intresserade. Den inbjudna panelen bestod av Björn Olsson, Svenska Bankföreningen, Mikaela Backman, Jönköping International Business School, och Jari Puustinen, kommunalråd i Eskilstuna. Panelens kommentarer var initierade och på det stora hela bekräftande.

SmåföretagarIndex baseras på officiell statistik som på ett objektivt sätt påvisar faktorer som påverkar företagandets villkor i Sveriges samtliga kommuner. Resultaten visar tydligt behoven av ordentliga strukturella reformer för att det ska bli möjligt att driva företag i hela Sverige. Företagandets betydelse för människors arbetstillfällen visas t.ex. genom de tydliga korrelationerna mellan indexpoäng och arbetslöshet för olika grupper

SmåFöretagarIndex 2020 i Riksdagen

Glesbefolkade kommuner har ofta god näringspolitik, men påtagliga problem med demografi, lokal marknad, otrygghet, kompetens- och kapitalförsörjning.

 

Hela Småföretagarindex för 2020 kan läsas eller laddas ner för läsning på: https://smaforetagarna.se/rapporter/smaforetagarindex-2020/

Prenumerera gärna på Småföretagarnas Vlogg med att fylla i dina uppgifter nedan. Eller lämna gärna oss med ett meddelande om du vill få din småföretagshistoria och företagsvardag berättad.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen