Anneli Egestam

Anneli Egestam – ”Det personliga mötet är oslagbart”

Anneli Egestam

Småföretagarnas Anneli Egestam tvekar inte en sekund. Det personliga mötet är oslagbart.

─ Det är direktsändning. Det händer här och nu och ingenting går att klippa bort.

Event, mingel och nätverk upptar en stor del av Anneli Egestams vakna tid. Efter 20 års erfarenhet i branschen är hon övertygad om styrkan i det personliga mötet.

─ Det är häftigt med nya möten. Tänk om alla småföretagare ägnade lite mer tid åt den typen av marknadsföring; vilka möjligheter skulle då inte öppnas? Alla vill vi ju göra bra affärer och jobba med människor som vi trivs med.
Anneli Egestam är engagerad i Småföretagarnas styrelse sedan 2013. Men medlem har hon varit i många år.
─ Jag tvekade inte att säga ja till medlemskap när jag blev uppringd. Tyckte att det var fantastiskt att det fanns någon som jobbade för att förbättra för mig som småföretagare. Man kämpar hårt som företagare och tar stora risker och förtjänsten är inte i paritet med allt den tid som man lägger ner på arbetet. Även om det går bra just nu, finns det alltid en viss oro inför framtiden.

Minska oron – bygg buffert
För att lätta på oron tycker Anneli att man skulle få bygga en buffert i företaget; att låta pengarna få stanna kvar i bolaget utan att behöva krångla med exempelvis periodiseringsfonder och andra omständliga regler.
─ Det skulle göra det tryggare för oss småföretagare när det blir sämre tider. Vi har inte möjlighet att försäkra oss mot allting. Vi småföretagare borde exempelvis ha ett mycket bättre socialt skyddsnät så att vi kan känna oss trygga om vi blir långvarigt sjuka.

Född i den skånska myllan
Anneli växte upp i Vellinge i södra Skåne, mitt i den skånska myllan. Efter gymnasiet flyttade hon till Göteborg för att sommarjobba på Stena Line för att senare börja plugga service management på Handelshögskolan i Göteborg. Det ledde så småningom till jobb som marknadsansvarig på ett managementkonsultbolag. Under samma period engagerade hon sig i Aktiespararnas Riksförbund, där hon fick rollen att leda och arrangera seminarier och skapa attraktiva mötesplatser. Under sina tolv år i Aktiespararna hann hon träffa en och annan riksbankschef och skapa kontakter med flera av Sveriges börsbolag.

Tuff uppstickare
Sedan drygt tio år tillbaka driver Anneli företaget Egestam Marketing AB. Hon arrangerar bland annat Göteborgsminglet och Entreprenörs- och Ledarskapsdagen i Göteborg och Malmö. Hon anlitas som moderator, senast med 300 personer i publiken, stod hon på scenen och ledde Göteborgs Stadsbyggnadskonors personaldag, med efterföljande mingelskola.
─ Varje event sker i realtid, en slags direktsändning. Ingenting går att klippa bort. Man får vara beredd på att improvisera och ”skjuta från höften”. Det är en härlig känsla.
Småföretagarnas Riksförbund är ett ungt förbund som på kort tid etablerat sig som en tuff uppstickare, berättar Anneli Egestam.
─ Vi har en stor och bred kompetens i styrelsen. Vi är småföretagare precis som våra medlemmar och vi har ett stort engagemang i allt vi gör. Det ger oss styrka och trovärdighet både hos allmänheten och hos samhällets beslutsfattare.

Namn: Anneli Egestam
Bor: Göteborg
Intressen: Dansk film, resa, besöka auktioner
Motto: Det växer ingen mossa på rullande stenar
Sagt om Anneli: Kunnig, organiserad, rolig

Text:Maria Boborg-Trané

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top