Carina Kindkvist

Carina Kindkvist styrelseledamot

Styrelseledamot 2010-2016

Till vardags driver Carina Kindkvist företaget CoachHuset i Skandinavien AB i Stockholm.

Carina utstrålar engagemang, glädje och en stor portion nyfikenhet.

När hon talar är det med mycket gester och skratt men också med eftertänksamhet. Alla kanske inte alltid hänger med när hon kommer med förslag och idéer. Men för att hitta det där lilla extra, som går att utveckla, måste det till en idéspruta som vågar sticka ut och utmana etablissemanget.

Storstaden lockade
Carina växte upp på en bondgård utanför Valdemarsvik i Östergötland. Livet på landet var tryggt men alldeles för lugnt. Carina kände tidigt att hon ville till storstaden. Med facit i handen är det lätt att förstå varför storstadspulsen lockade. Carina vill att det ska hända saker. I hennes värld finns det alltid något nytt att upptäcka, förenkla och utveckla.

Startade CoachHuset
Efter gymnasium, IT-utbildning och jobb på KF-ägda Goman i Norrköping, gick flyttlasset till Stockholm. Carina jobbade i IT-branschen hos bland annat WM Data och Capgemini som IT-konsult, konsultchef och kundansvarig. Efter tolv år på Capgemini sadlade hon om. Hon gick en treårig amerikansk coachutbildning samtidigt som hon startade CoachHuset 2002, en mötesplats för professionell coachning och coachutbildning.

En sann entreprenör
Carina är en sann entreprenör. Förutom CoachHuset driver hon MötesRum där närmare 200 enmansföretagare hyr in sig per timme. Hon har ständigt nya projekt på gång. Det senaste handlar om att öka motivationen, genom att lära av spel- och idrottsvärldens motivationsfaktorer.
─ I början på året lanserade vi en Internetbaserad spelplattform och ett första karriärspel för Juseks medlemmar.

 Äkta passion
Carinas vision är att alla ska ha passion för sitt jobb.
─ Att hitta rätt jobb, att ha en bra chef och en motiverande vardag är en grundförutsättning. Förutom att utveckla och utbilda ledare erbjuder CoachHuset karriärcoachning för akademiker från bland annat Jusek, Civilekonomerna och Sveriges Ingenjörer.  ─ Ett karriärval som många akademiker inte vågar men skulle vilja, för att verkligen få utlopp för sin passion, är att starta eget, säger Carina.

Carina vill bidra till en enklare vardag för småföretagare, så att även de kan vara passionerade för sitt jobb. Därför engagerar hon sig i Småföretagarnas Riksförbund.
─ Det är tufft att vara småföretagare. Därför behöver vi väcka politikerna och berätta hur vår vardag ser ut. Ett bra företagsklimat gör att fler vågar följa sin passion och starta eget, vilket bidrar till tillväxt och fler arbetstillfällen i Sverige.

 

Text: Maria Boborg-Trané

 

Namn: Carina Kindkvist
Bor: Stockholm
Fritidsintresse: Crawlar flera gånger i veckan samt är hockeymamma
Motto: Livet är en lek
Sagt om Carina: Positiv, spontan, noggrann.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen