Mattias Andersson, Näringspolitisk samordnare

Hänt i vecka 34!

Grattis alla småföretagare! Efter en lång och bitvis intensiv debatt om införande av höjd skatt på fåmansbolag har nu regeringen aviserat att de inte kommer föreslå denna demoraliserande skattehöjning. Ej heller genomförs höjd brytpunkt för statlig inkomstskatt men flygskatten kommer med stor sannolikhet att införas.
Det är roligt och glädjande att Småföretagarnas Riksförbund varit en stark pådrivande faktor för att stoppa skattehöjningen och visar att det finns ett stort behov av en organisation som samlar över 30 000 små företag i en och samma starka röst. Det går att påverka och det går att förändra om vi tillsammans strider för en gemensam sak.

Jag vill i detta sammanhang poängtera vikten av uthållighet. Denna fråga började förbundet jobba med redan i januari och sedan dess har förbundet anordnat seminarium i riksdagen kring ämnet, träffat flera politiska partier och deras riksdagsledamöter för att berätta om vilken effekt en höjd skatt skulle få för våra medlemmar. Det har skrivits artiklar och det har samarbetats med andra organisationer som varit engagerade i frågan. Vill också rikta ett stort tack för de samtal som förbundet fått från medlemmar och deras berättelser och oro har varit en starkt bidragande del till att politikerna lyssnat och tagit till sig av det vi berättat.

Denna vecka har varit politiskt intressant även av andra skäl. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra har avgått som partiledare och jakten på ny partiledare är i full gång. IT-skandalen på Transportstyrelsen fortsätter med full kraft när Löfvens statssekreterare har avgått och misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist kvarstår. Det kan konstateras att styrandet av en organisation eller företag kräver ett starkt ledarskap oavsett om det är en regering, ett parti eller ett litet företag.

Publicerade artiklar i media:
Hösten kan bli ”så mycket bättre” ur ett småföretagarperspektiv
Otryggare kan ingen vara

Inlämnade remissvar:
Ds 2017:18 karensavdrag – en mer rättvis självrisk

 

Avslutar med ett citat från Nelson Mandela som passar till veckans politiska händelser:

Den största glädjen i livet ligger inte i att aldrig falla, utan resa sig varje gång vi faller.

 

Mattias Andersson
Näringspolitisk samordnare
Småföretagarnas riksförbund
Epost: mattias.andersson@smaforetagarna.eu

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen