Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Mattias Andersson, Näringspolitisk samordnare

Hänt i veckan v 3!

En intressant politisk vecka närmar sig sitt slut. Det återstår att se vilken effekt Moderaternas utspel om att öppna upp för att stoppa regeringens tillväxthindrande förslag, får för den politiska utvecklingen. För näringslivet och de små företagen får det ses som positivt, då arbetet med att stoppa km-skatten, entreprenörsskatten, finansskatten och begränsning av vinster i välfärden får nya förutsättningar.

Jag har haft en rad olika möten denna vecka som alla haft en gemensam utgångspunkt. Hur skapas förutsättningarna för små företag att anställa även personer som står utanför arbetsmarknaden.

Vi var på möte på näringsdepartementet som fått i uppdrag av regeringen att främja nya modeller för att öka arbetsgivares benägenhet att anställa nyanlända eller personer som varit utan arbete en längre tid. Vi hade en bra dialog om vad som hindrar små företag att anställa personer i utanförskap samt hur arbetsmarknadsåtgärder skulle utformas för att bättre vara anpassade till små företag.

För att kunna främja modeller måste det finnas arenor för att testa modeller och därför träffade vi BASUN som är ett arbetsmarknadsprojekt i Botkyrka som är finansierat av bl a ESF. Småföretagarnas Riksförbund ska nu utvärdera hur vi kan samverka för att koppla samman små företags behov av arbetskraft med vilka av dessa uppgifter som skulle kunna matchas till de klienter som deltar i BASUN.

Vi träffade också i veckan Svensk-Somaliska handelskammaren och diskuterade svårigheterna för entreprenörskap i utanförskapsområde, men vi såg också många spännande möjligheter till företagsidéer som kopplar samman integration, digitalisering och trygghet.

Nu ser jag framemot att jobba vidare med dessa nya kontakter och därmed sprida en ökad kunskap om småföretagandets villkor.

Önskar alla en givande och trevlig helg och tänk på att: ”Att ta det första steget är den viktigaste delen av varje upptäcktsfärd och utan tvekan det mest betydelsefulla”   – Platon

 

Mattias Andersson
Näringspolitisk samordnare
Småföretagarnas riksförbund

Epost:mattias.andersson@smaforetagarna.eu

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen