Lanseringen av
en unik poddserie

I samarbete med Firman & Jag lanserar Småföretagarnas Riksförbund tisdagen den 31 januari 2023, en unik poddserie i fem avsnitt som lyfter upp stora företagshjältar i det lilla. I fem avsnitt tar vi oss från Skåne till Jämtland.
Vi kommer träffa människorna bakom imponerande småföretag   

Nu lanserar vi det femte avsnittet av vårt poddsamarbete.
Klicka "Rikard och farfars golvfabrik" nedan.

Rikard

Farfars Golvfabrik

Fredrik Bergman, journalisten som driver intervjupodden Firman och jag, presenterar småföretagare på ett annat sätt än vad vi är vana vid och vill framför allt berätta om företagshjältar i det lilla. Avsnittet Rikard och farfars golvfabrik är en av företagshjältarna Fredrik träffar. Rikard Eriksson i Föllinge hade en klurig farfar, han startade bland annat en golvfabrik hemma på gården i Föllinge. Denna golvfabrik såldes efter olika turer. Men nu har Rikard mot alla odds köpt tillbaka farfars fabrik. Hur gick det till och hur går det för fabriken idag?

Rahman

Cykelverkstan

Fredrik Bergman, journalisten som driver intervjupodden Firman och jag, presenterar småföretagare på ett annat sätt än vad vi är vana vid och vill framför allt berätta om företagshjältar i det lilla. Avsnittet Rahman på Bibblans cykel är en av företagshjältarna Fredrik träffar. Fastighetsmäklaren Muhmi Nur Rahman flydde ett oroligt Bangladesh och hamnade i Uppsala i Sverige. Här var han driftig redan från början, öppnade cykelverkstad och anställde några av sina landsmän. Men som företagare har Rahman haft två allvarliga problem, kommunens stora cykelbutik och ligorna av cykeltjuvar. Hur handskas Rahman med dessa problem?

Hisen

Balkanboden

Fredrik Bergman, journalisten som driver intervjupodden Firman och jag, presenterar småföretagare på ett annat sätt än vad vi är vana vid och vill framför allt berätta om företagshjältar i det lilla. Avsnittet Hisen och Balkanboden är en av företagshjältarna Fredrik träffar. Hisen Meziu flydde krigets Balkan och hamnade på en förläggning i västra Värmland, längst in i skogen, i Charlottenberg. Den forne geologen från Kosovo såg snart möjligheter i det nya landet. De många invandrarna i Värmland saknade mat från sina hemländer och Hisen Meziu gjorde något åt det. Hur gick han till väga och var är han idag?

Ingela

Grimslövs Värdshus

Fredrik Bergman, journalisten som driver intervjupodden Firman och jag, presenterar småföretagare på ett annat sätt än vad vi är vana vid och vill framför allt berätta om företagshjältar i det lilla. Avsnittet Ingela och värdshuset är en av företagshjältarna Fredrik träffar. Hur Ingela Karlsson i Vislanda får sina dagar att fungera, det kan ingen förstå. Hon driver inte bara ett åkeri med elva anställda. Ingela har också väckt liv i Grimslövs legendariska men insomnade värdshus. Hur hinner Ingela med?

Lina & Eva

Lina & Evas Lanthandel

Fredrik Bergman, journalisten som driver intervjupodden Firman och jag, presenterar småföretagare på ett annat sätt än vad vi är vana vid och vill framför allt berätta om företagshjältar i det lilla. Avsnittet Lina och Evas lanthandel är några av företagshjältarna Fredrik träffar. I detta avsnitt får vi höra om ett oansenligt eternithus i skånska Killhult där vännerna Lina Hultgren och Eva Andersson driver sin lanthandel. De har nästan alla odds emot sig och har ändå lyckats att skapa lönsamhet i en liten livsmedelsbutik. Hur har de lyckats göra detta?

Läs mer nedan och se intervjun med Fredrik Bergman, drivkraften bakom podden "Firman & Jag".

Poddsamarbete

Företagshjältar

Nu kan vi äntligen dela med oss av ett spännande samarbete med podden Firman och jag. Vi träffar Fredrik Bergman, journalisten som driver samtalspodden Firman och jag. Fredrik presenterar företagare på ett annat sätt än vad vi är vana vid och vill framför allt berätta om företagshjältar i det lilla. I intervjun får vi en

Läs mer »

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen