Press - Småföretagarnas Riksförbund

Nytt samarbete ger småföretagare kompetenslyft att hantera Corona-krisen

För att stödja landets småföretagare i den pågående krisen lanserar Småföretagarnas Riksförbund utvecklingspaket kallat ”Handlingskraft för småföretetagare”. Genom ett samarbete med Lexicon och deras partner Bonanza erbjuds nu medlemmar att delta i ett utvecklingsprogram som genomförs på distans och innefattar fokus-avsnitt inom områdena försäljning, marknadsföring, ledarskap och ekonomi.

Läs mer »

Regering & co 8:e paket

Alltså återigen ett förslag för löntagare och inte företag och företagare. Snälla regering & co, se till den som liten är och ge riktiga stöd till de minsta företagen i landet. Det är de som är mest sårbara.

Läs mer »

Regler för korttidsarbete diskriminerar småföretag och skapar osund konkurrens

Corona pandemin är något som inget land, företag eller myndighet har kunnat förbereda sig för. Många åtgärder är beslutade för att hjälpa företag från olika aspekter. Svensk arbetsmarknad bygger på en strävan efter jämlikhet, sund konkurrens och schyssta villkor. Tyvärr gäller detta inte i regeringens stöd till landets företag i form av de nu beslutade reglerna för korttidsarbete.

Läs mer »

Staten sviker – igen!

​Om det är någon bransch som håller i nyckeln till framtiden för hur samhället kommer att se ut, så är det fastighetsbranschen. De som äger alla lokaler där restaurangerna, frisörerna, caféerna och de små butikerna, som tappar sina kunder i rask takt, bedriver sina verksamheter i.

Läs mer »

Stödpaket för småföretagare

Coronakrisen har visat på en bristande medvetenhet bland dem som utformar krispaketen om vilken stor betydelse enmans- och mikroföretag har i dagens samhällsekonomi. Det rör sig om kanske uppemot en halv miljon människor. Sanningen är att till dags dato har Sveriges småföretagare inte erhållit en endaste krona från staten för att minimera de enorma skadeverkningarna!

Läs mer »

Stå starkare tillsammans

Bli medlem