Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

2-0 till Reinfeldt

Presentationen av den röd/gröna skuggbudgeten samt innehållet i denna kan, enligt Småföretagarnas Riksförbund, liknas vid självmål i matchen mot Alliansen. Inte ett utan två. Stopp vad gäller samarbetet inom vänsterblocket ger det ena och inga skarpa nyheter i budgeten ger det andra.

När Östros står upp och säger att det formella samarbetet inom det röd/gröna blocket upphör till förmån för möjligheten för de enskilda partierna att profilera sin politik måste åtminstone ett lätt leende ha synts i Reinfeldts ansikte. Det öppnar naturligtvis vägen för förhandlingar med enskilda partier utan att dessa känner sig bundna av några överenskommelser med de andra inom vänsterblocket. Första exemplet är redan aktuellt nämligen frågan om våra trupper i Afghanistan. Sossarna är villiga att göra upp verkar det som. Sedan må Lars Ohly säga vad han vill. Reinfeldt lär härigenom också få det betydligt lättare att prata med Miljöpartiet som i många frågor ligger närmare Alliansen än vänsterblocket. Lättare att lotsa fram resultat med en minoritetsregering alltså. SD får mindre ut av sin ”vågmästarroll”. 1-0 till Reinfeldt.

 

Innehållet i skuggbudgeten är helt tom på nyheter. Det är en nästan exakt kopia på den ”Regeringsplattform” som de röd/gröna gick till val på och som vi recenserade den                 3 september. Vi skrev då:” Där finns mycket fagert tal om företagande och småföretagare men ingenting handfast som kan ge dessa hopp om bättre tider och ett lättare liv”.

Vidare: Det låter bra men SFR vill se skarpa förslag och utfästelser innan de tror på sådana saker. Historien talar inte för att det är hundraprocentigt tillförlitligt. Det finns för stort antal av ordet ”om” med i olika sammanhang”. Vi skrev också: ” Vi vill se det innan vi tror på det”.

Detta gäller fortfarande men skillnaden är att nu efter valet vet vi att det inte var något vinnande koncept. Vi tror inte att småföretagarna gick på det.

Det finns även i skuggbudgeten fagert tal om att underlätta för småföretagare men det mesta är som tidigare villkorat av statsfinansernas tillstånd.

Det är lätt att säga i oppositionsställning vad man vill göra när man inte tvingas infria vad man lovar. Med tanke på framför allt Moderaternas njugga inställning till Småföretagare lär inte mycket av ”våra” frågor i skuggbudgeten gå igenom i Riksdagen. 2-0 till Reinfeldt. Tyvärr!

 

 

 

 

För ytterligare information kontakta:
Leif Svensson
Förbundsordförande
E-post: leif.svensson@smaforetagarna.eu
Telefon; 042 – 34 28 50

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen