Avhopp ger förhoppningar

Billströms nya roll som arbetsmarknadsminister och migrationsminister är en intressant kombination menar Småföretagarnas Riksförbund. För en gångs skull ligger ansvaret för efterfrågan på arbete och för en stor del av utbudet på en och samma minister.

Littorin har hoppat av jobbet som arbetsmarknadsminister.  Det är inte utan att vi inom SFR känner oss lite bönhörda. Vi har, tillsammans med Svenskt Näringslivs småföretagsgrupp, hårt drivit kravet att Alliansen måtte ompröva sin inställning till LAS. Landet har haft en arbetsmarknadsminister som hellre lutat sig mot en lagstiftning skapad av LO och S än att lyssna till näringslivets företrädare. I längden blir situationen ohållbar för en sådan arbetsmarknadsminister. Privata skäl eller inte för avhopp, att vara minister är jobbigt om man är en dålig minister. Inte annars.

 

Migrationsminister Billström tar tillfälligt över heter det från Statsministern. Fullt naturligt med en tillfällig lösning tills valet är över. Ändå är det intressant och det väcker förhoppningar. För en gångs skull ligger ansvaret för efterfrågan på arbete och för en stor del av utbudet på en och samma minister.

 

Är Billström en klok karl, så startat han genast en analys över vad som styr efterfrågan och vad som styr utbudet.

 

SFR väntar inte några radikala åtgärder från Billström nu inför valet. Likväl är det positivt och intressant att ansvaret för migrationen och arbetsmarknaden nu ligger i samma händer.  Att Billström i större grad än Littorin finner anledning att lyssna på näringslivets företrädare, vad gäller LAS och annat, är en förhoppning som vi hyser säger ordförande Leif Svensson

 

 

För ytterligare information kontakta:
Leif Svensson
Förbundsordförande
E-post: leif.svensson@smaforetagarna.eu
Telefon; 042 – 34 28 50

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top