Ekonomisk krasch

Så lyder rubriken på en artikel i Nerikes Allehanda den 4 januari. Där berättas om småföretagaren Tord Ljunggren som råkade ut för en allvarlig bilolycka med stora konsekvenser för honom både kroppligt och ekonomiskt. Inga brutna kroppsdelar, tack vare krockkudde, men kraftig hjärnskakning och skadade nervbanor. Nära döden men räddades med hjärtmassage och annat.

Som ytterligare konsekvens av det hela förlorade han runt en miljon på det avbrott i sin verksamhet som uppstod trots att han på egen risk lämnade sjukhuset efter några veckor för att med sin fru vid ratten besöka sina kunder. Tord är mäkta förgrymmad på politikerna som inte tänker på företagare i sådana situationer. Det finns inget fungerande skyddsnät i likhet med det som anställda har. I valtider är vi bra men sedan glöms vi bort. Man får lita till egna försäkringar och där hade Tord missat en del.

 

Småföretagarnas Riksförbund har bland sina medlemsförmåner ett försäkringspaket från Trygg Hansa som vi varmt rekommenderar. Genom paketet ” Trygga Firman” skyddar man sig mot det mesta som kan inträffa. Det finns till och med ett eget telefonnummer till denna tjänst: 0771-11 17 65. Kolla under fliken ”Medlemsförmåner” här på vår hemsida.

Vi har talat med Trygg Hansa om det aktuella fallet och de rekommenderar att förutom ”Trygga Firman” teckna en tilläggsförsäkring som heter ”Avbrottsförsäkring vid Arbetsoförmåga”. Denna går att teckna för företag med upp till tre anställda. Har man fler tecknar man en ”Merkostnadsförsäkring” som täcker nyckelpersoner.

 

För att inte hamna i samma tråkiga situation som Tord Ljunggren, om olyckan skulle vara framme, vädjar vi till våra medlemmar och andra småföretagare att se om sitt försäkringsskydd (politikerna kan vi inte vänta på).

 

Ring ovan nämnda telefonnummer och tala med experter på försäkringsskydd för småföretagare och utnyttja de rabatter som vår medlemsförmån ger.

 

Är du inte medlem så är det bara att gå in på ”Bli medlem” så ordnar det sig snabbt.

 

För ytterligare information kontakta:
Leif Svensson
Förbundsordförande
E-post: leif.svensson@smaforetagarna.eu
Telefon; 042 – 34 28 50

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen