Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Inte ens samma karensdag

Regeringen fortsätter försämra för småföretagare och lägga hinder för att starta företag. Nu går väl ändå regering och riksdag för långt?

Företagare måste få samma antal karensdagar vid sjukdom som övriga medborgare i Sverige! Vi kräver att riksdag och regering snarast river upp det felaktiga och djupt orättfärdiga beslutet om att förlänga antalet karensdagar för företagare till 7 dagar och uppåt.

Politiker pratar stort om att företagande är Sveriges framtid, men i handling gör de vad de kan för att minska mängden företagare i landet. Tidigare har det funnits sjukförsäkringsregler som säger att årsinkomsten delas på 260 dagar för en anställd, men för en enskild företagare delas årslönen på 365 dagar. Detta ger en mycket lägre dagsersättning. Regeringen anser tydligen inte att småföretagare skall ha några lediga dagar! För att inte tala om semester eller annan ledighet. Tänk att vi företagare inte ens ska kunna vara hemma med våra barn längre!

Den här absurda situationen inser pilotfacket, vilka inte ville att piloter skulle tvingas bli egna företagare för att ”socialförsäkringssystemet då blir så mycket sämre”. Låt oss i alla fall bli behandlad som vanliga människor och inte som något katten släpat in!

Leif Svensson

Förbundsordförande

E-post: leif.svensson@smaforetagarna.eu

Telefon: 042 – 34 28 50

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen