Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Mikael Damberg, när inför regeringen enklare sjukregler för småföretagare?

Mikael Damberg (S) och Stefan Löfven (S) skriver i DN 5/2, att småföretagen måste öka exporten och ger förslag på vad som krävs. Men de båda har glömt bort att ta upp hur viktigt det är att minska maskorna i det sociala skyddsnätet för småföretagarna.

Idag är otryggheten mycket stor vid både sjukdom och arbetslöshet. Egentligen förstår vi inte hur Mikael Damberg, närings- och innovationsminister, kan glömma detta. Han lade nämligen ett alldeles utomordentligt förslag för en förbättrad trygghet för alla som startar företag, i DN 12/6 2013. Rubriken var tydlig: ”Inför enklare sjukregler för nya småföretagare”. Han skrev vidare: ”Vi ser behovet av förbättrade trygghetsregler för nyföretagare. Det är viktigt för att fler ska våga ta steget och starta ett eget företag.”  Då var Mikael Damberg gruppledare för (S) och oppositionspolitiker.

Småföretagen är motorn i svenskt näringsliv och precis som närings- och innovationsminister Mikael Damberg och statsminister Stefan Löfven skriver, skapas fyra av fem nya jobb i småföretagen. Om företagen ska våga anställa och expandera måste villkoren för småföretagen förbättras. Då måste Mikael Damberg stå upp för att införa just det som han föreslog för knappt två år sedan. Nämligen att förenkla reglerna så att det inte blir någon skillnad mellan olika företagsformer när det gäller företagares sjukpenning.

Det är jätteviktigt att företagare som startar aktiebolag får en lika trygg sjukförsäkring som den som startar enskild firma. Vi håller ju med dig, Mikael Damberg. Så vad hände med ditt förslag? Var det bara en dagslända för att skapa uppmärksamhet när du och (S) var i opposition? Sveriges småföretagare är värda en mycket bättre behandling. Om det inte finns en plan för att kunna genomföra förslag som politiker lägger i opposition, kanske det är bättre att inte skriva om dem. Vi tycker nämligen att det man lovar i opposition bör man fullfölja i regeringsställning. För att underlätta för Mikael Damberg bifogar vi en länk till debattartikeln från juni 2013 och hoppas att Sveriges närings- och innovationsminister återigen inser, att förslaget är så bra att det borde genomföras. http://www.dn.se/debatt/infor-enklare-sjukregler-for-nya-smaforetagare?rm=print

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen