Oppositionens skuggbudget

Låt “skuggbudgeten” stanna kvar i skuggan

SFR har tagit en första, snabb titt på de rödgrönas skuggbudget som presenterades för några timmar sedan.

Av de tidigare kraftigt utbasunerade sänkningarna av arbetsgivaravgifterna för småföretagarna blev det ”en tumme”

På en lönesumma upp till 900 000 vill man sänka avgifterna med 2 procentenheter år 2011 och med ytterligare 4 procentenheter år 2012. Den totala kostnaden för statskassan blir 6 miljarder.

Samtidigt tar man bort det existerande avdraget för anställning av ungdomar upp till 26 år. Det inbringar statskassan ca 10 miljarder. Totalt gör alltså de rödgröna en liten nätt vinst på 4 miljarder när det gäller arbetsgivaravgifterna.

Dessutom vill man återinföra förmögenhetsskatten, höja bensinskatten, införa kilometerskatt på tung trafik och slopa RUT-avdraget. Allt detta försämrar naturligtvis viljan, intresset och möjligheterna till att starta och driva småföretag.

Vi menar att skall svenskt näringsliv utvecklas och blomstra måste entreprenörskap och småföretagsamhet premieras och ges villkor som underlättar etablering och tillväxt.

De rödgröna vill satsa 12 miljarder på kommuner och landsting för att bl.a. skapa fler jobb. De pengarna skulle ge fler och riktiga jobb om de satsades på att ge småföretagarna lättnader i kostnader och skatter.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen