Småföretagare drabbas?

Riksdagen vill lägga ytterligare kostnader på landets småföretagare inom handeln. När ska politiker förstå att det inte skapas fler livskraftiga företag med fler anställda genom ökade regelbörder och ökade kostnader?

Nu har frågan om kontanthantering i vår vardag diskuterats i riksdagen igen. Bankerna vill inte hålla på med kontanter, så därför tvingas handeln att hantera kontanterna. När dessutom bankerna lägger på allt högre avgifter för betalning med kort (kostnader som handeln dessutom inte får ta ut av kunder!) verkar ytterligare ett Moment 22 skapas.

 

Riksdagen diskuterade arbetsmiljö och brottslighet i form av butiksrån. Som resultat av detta vill man lagstifta om obligatorium av slutna kassahanteringssystem, vilket skulle kosta minst 100 000 kr per butik. Sammanlagt skulle den ”arbetsmiljöfrågan” belasta landets handlare med tillsammans 4,5 miljarder kronor. Kommer någon att garantera att rånen upphör då? Är inte brottsbekämpning något som är ett samhällsproblem och bekostas av vår gemensamma skatt? Sverige har aldrig haft så många poliser som idag, så kanske några av dessa kunde agera för att minska butiksrånen?

 

Snälla politiker, kan ni inte låta handlare driva sina företag genom att få köpa och sälja saker i sina företag och låta polisen ta hand om rånarna?

För ytterligare information kontakta:
Leif Svensson
Förbundsordförande
E-post: leif.svensson@smaforetagarna.eu
Telefon; 042 – 34 28 50

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen