Starta företag

SD har tillsammans med oppositionen i näringsutskottet gett regeringen en liten knäpp på näsan angående tillgänglig information om hur man startar ett företag. Man föreslår att en speciell webbportal inrättas där sådan information skall samlas och göras lättillgänglig.

Regeringspartierna reserverade sig och menade att arbete i den riktningen redan pågår och att ytterligare påtryckning från riksdagen i stället skulle kunna öka byråkratin i Regeringskansliet och de berörda myndigheterna. Surt sa räven.

Vara hur det nu vill med det men SFR anser att varje spark i baken på olika handläggare för att sätta ytterligare fart på arbetet att underlätta för nuvarande och blivande småföretagare är motiverad. Allt som kan underlätta och förenkla för företagarna tycks ha en tendens att ta lång tid medan nya regler och bestämmelser för dessa går fort att införa.

 

SFR vill i sammanhanget påminna om den information som finns på nätet om att starta företag. Den webbplats som näringsutskottet vill förbättra hittar man på www.verksamt.se Där finns redan många nyttigheter att läsa om företagande.

För ytterligare information kontakta:
Leif Svensson
Förbundsordförande
E-post: leif.svensson@smaforetagarna.eu
Telefon; 042 – 34 28 50

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen