Turordningsregler och sjuklöneansvar

Det är skönt när storebror och lillebror är överens. Småföretagarnas Riksförbund är inte alltid överens med Svenskt Näringsliv om vad som är viktigt och riktigt för småföretagare i Sverige men när så är fallet refererar vi gärna till dem.

Svenskt Näringsliv höll häromdagen ett lunchmöte där tydligen deltagarna till stor del var småföretagare. Här framfördes från olika håll mycket vettiga synpunkter som borde föras mycket högre upp på agendan.

 

SFR vet att det är stor skillnad på effekterna för småföretagarna jämfört med storföretagen vad gäller såväl sjuklöneansvaret som turordningsreglerna. Enligt Lars Gellner, som ledde detta lunchmöte, är det på tiden att problemen med arbetsrättens inverkan på småföretagen lyfts fram. SFR kan inte annat än att applådera detta uttalande. Om detta är en åsikt som i stort delas inom Svenskt Näringsliv är det ett stort framsteg. Det är naturligtvis så att storebror (S.N.) med sina rötter i hedenhös och enorma resurser hörs mycket tydligare i debatten än lillebror (SFR) som nyss är torr bakom öronen men på bettet i dessa frågor.

SFR vet dessutom att sjuklöneansvaret för företagen är ett av de största hindren för nyanställning hos småföretagare.

SFR medverkar gärna, med sina betydligt mindre resurser, i en studie där småföretagarnas situation förtydligas och fokuseras med avseende på ovanstående frågor. Bollen går vidare.

 

 

För ytterligare information kontakta:
Leif Svensson
Förbundsordförande
E-post: leif.svensson@smaforetagarna.eu
Telefon; 042 – 34 28

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen