Ytterligare bevis

Nordiska ministerrådet har nyligen publicerat en rapport som visar att de “stela” arbetsmarknadsreglerna (LAS) i Sverige ger till följd att svenska småföretag inte blir lika långlivade som de i andra nordiska länder.

Sverige har höga siffror när det gäller nystart av företag vilket betyder att vi löst utmaningen att skapa nya företag. Det stora antalet nystartade företag ger däremot inte utslag i form av motsvarande höga tillväxtsiffror och vi skördar därmed inte frukterna av den höga siffran

 

Både Danmark och Finland tar bättre tillvara på entreprenörskap i sina länder, enligt rapporten, i vilken ökat nordiskt samarbete föreslås som ett sätt att bättre ta till vara på nystartade företag.

 

Sverige har dock mycket goda villkor för skapande och spridning av kunskap, vilket innebär goda förutsättningar för nystart av företag. Men, många nya företag klarar sig inte kvar pga de stelbenta regleringarna av arbetsmarknaden. Vi klarar oss t.ex. mycket dåligt i jämförelse med USA.

 

Detta är ytterligare ett bevis på att SFR har rätt när vi kräver slopande av LAS för mindre företag. Vi är säkra på att den höga svenska arbetsgivaravgiften i hög grad också bidrar till utslagningen.

 

Leif Svensson                                                                                                                 Förbundsordförande

 

 

För ytterligare information kontakta:

Leif Svensson
Förbundsordförande
E-post: leif.svensson@smaforetagarna.eu
Telefon; 042 – 34 28 50

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen