Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Debattartikel; Ge småföretagen en chans!

Alliansregeringen har nu styrt Sverige i nästan sju år. År som varit tuffa på många sätt med flera kriser efter varandra vilka vi som, som land, klarat av bättre än de flesta andra.

Regeringen har jobbat efter arbetslinjen, går ut på att det skall vara mera lönsamt att jobba än att gå på bidrag av olika slag. Sänkta skatter genom jobbskatteavdrag samt nedskärningar i de olika sociala bidragssystemen har förändrat arbetsmarknadens spelregler på olika sätt. Trots detta är arbetslösheten hög och ökar i dagsläget.

Det visar med all önskvärd tydlighet att det inte bara är en fråga om att göra människor mer benägna att arbeta utan det måste samtidigt skapas nya och fler jobb. Här menar vi i Småföretagarnas Riksförbund att regeringen har misslyckats.

Såväl i Sverige som internationellt, i länder med marknadsekonomi, är politikerna helt eniga om att ett gott företagsklimat för småföretagen är nyckeln till tillväxt och utveckling. Utan entreprenörer och risktagare bland dessa stannar motorn i ekonomin och framgången uteblir. Inom EU är övertygelsen om detta så stor att man tagit fram ett speciellt handlingsprogram för att hjälpa småföretagen att starta, utveckla och driva sina verksamheter.

I Sverige har statliga Tillväxtverket hand om frågan och skall initiera och driva verksamheten. De har en budget på över tre och en halv miljard kronor och 350 byråkrater som skall göra skäl för sina löner. Dessutom finns det en annan statlig myndighet vid namn Tillväxtanalys, som skall granska hur det går. Vi tycker inte att det går så bra.

Varför inte lyssna på småföretagen. De säger att de kan och vill men inte vågar nyanställa. Det är för dyrt och för riskabelt. Med arbetsgivaravgifter som inte ger tillbaks vad avgifter är till för, med ett sjuklöneansvar som riskerar att stjälpa det lilla företaget om man har otur och med ett regelkrångel som är horribelt.

Vi uppmanar alliansregeringen att, som en sista ansträngning för att få oss att tro på dem, snabbare uppfylla de löften de gav 2008 då de lovade att implementera SBA i Sverige. Öka takten. Det är inte bara er egen myndighet Tillväxtanalys som granskar er.

För ytterligare information kontakta:

Leif Svensson

Förbundsordförande

E-post: leif.svensson@smaforetagarna.eu
Vxl; 042 – 34 28 50

———————————————————————————————————-Småföretagarnas Riksförbund är en oberoende, rikstäckande organisation med uppgift att främja privat företagsamhet med särskild inriktning på små företag. Förbundet är partipolitiskt, etniskt, religiöst och kulturellt obundet. Det skall driva opinionsbildning för liberal marknadsekonomi, enskilt ägande och rättssäkerhet samt främja utvecklingen av nyföretagande och internationell integration.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen