Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Debattartikel; Löfven, tänk om tänk rätt!

För att minska arbetslösheten föreslår Socialdemokraterna ökade kostnader för företagare på i storleksordningen 25 miljarder.

En av de branscher som fungerar bra för att unga och invandrare ska komma in på arbetsmarknaden, restaurangbranschen, ska straffbeskattas med både höjd moms och ökade arbetsgivaravgifter för unga. Att öka utanförskap har tidigare inte varit centralt i Socialdemokratisk ideologi.

Vi inom Småföretagarna har genomfört undersökningar bland våra medlemmar som entydigt visar att en stor andel småföretagare skulle anställa mer personal och växa ifall bägge sjuklöneveckorna tas bort. Om bara den andra veckan tas bort blir effekten försumbar när det gäller nyanställning och företagsexpansion. Den andra sjuklöneveckan påverkar i första hand större företag och offentlig verksamhet, men för småföretag är andra sjuklöneveckan ointressant. När nu alla verkar överens om att 4 av 5 nya arbeten skapas i småföretag, blir borttagande av andra sjuklöneveckan ett sätt att lämna statsbidrag till kommuner och landsting. Någon stimulans till småföretagare och några nya jobb innebär det inte.

Vi redovisade nyligen en rapport om hur viktigt nyföretagandet är för glesbygdskommuner i Sverige. Den totala arbetslösheten i allmänhet och ungdomsarbetslösheten i synnerhet var tydligt lägre i kommuner med växande nyföretagande. Menar man allvar med att arbetslösheten ska sänkas så kanske det skulle vara väsentligt att uppmuntrar nyföretagande, i synnerhet i glesbygd?

Tänk om och tänk rätt, Löfven! Lyssna på landets småföretagare om du verkligen vill sänka arbetslösheten i Sverige.

För ytterligare information kontakta:
Leif Svensson

Förbundsordförande

E-post: leif.svensson@smaforetagarna.eu
Vxl; 042 – 34 28 50

——————————————————————————————————————————-
Småföretagarnas Riksförbund är en oberoende, rikstäckande organisation med uppgift att främja privat företagsamhet med särskild inriktning på små företag. Förbundet är partipolitiskt, etniskt, religiöst och kulturellt obundet. Det skall driva opinionsbildning för liberal marknadsekonomi, enskilt ägande och rättssäkerhet samt främja utvecklingen av nyföretagande och internationell integration.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen