Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

RAPPORTER/PUBLIKATIONER

Att skriva rapporter i sakfrågor som berör småföretagares villkor är en viktig del i vårt arbete, och något vi arbetar löpande med. Nedan kan du se ett urval av de rapporter som publicerats.

Om det är något du saknar så kontakta oss gärna.

Rapporter/Publikationer
Rapporter/Publikationer

Hållbart Företagande 2022

Ska Sverige lyckas nå målsättningarna i Agenda 2030 måste det offentliga samverka med näringslivet för att kunna ställa om och producera de varor och tjänster som krävs för att nå de globala målen. I Småföretagarnas Riksförbunds nya rapport Hållbart företagande tar vi ett nytt grepp och studerar företagandet i Sverige utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Där kan vi konstatera att det svenska näringslivet i nuläget inte är rustat att utgöra det viktiga verktyg som Sverige behöver för att vara globalt konkurrenskraftiga. Sverige behöver fler företagsamma och säkerställa att det blir tryggt, enkelt och lönsamt att starta och driva företag.

Läs mer »
Rapporter/Publikationer
Rapporter/Publikationer

Kunskapsrapport – Landsbygdsfokus 2021

Affärskompetens Sverige, Småföretagarnas Riksförbund (SFR) och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) har i rapporten ”Företag på landsbygder – viktigare än någonsin” sammanfattat varför det är viktigt att stötta och bidra till utveckling i den stora gruppen småföretag på landsbygder.

Läs mer »
Rapporter/Publikationer
Rapporter/Publikationer

Hemställan: Förläng anståndstiden för lån på skattekonto

Hemställan skickades in den 28/4 – 2021 till: Finansdepartementet103 33 Stockholmfinansdepartementet.registrator@regeringskansliet.se Här kan du läsa Hemställan i sin helhet: Hemställan om förlängning av anståndstiden för lån på skattekonto (öppnas i nytt fönster som nedladdningsbar PDF).

Läs mer »
Rapporter/Publikationer
Rapporter/Publikationer

De Företagsamma 2021

En rapport från Småföretagarnas Riksförbund Småföretagarnas Riksförbund har de senaste åren år tagit fram måttet företagsamma, för att mäta antalet aktiva små och medelstora företag i olika delar av Sverige. En del företag är i första hand investeringsobjekt eller har knappt någon aktivitet. Våra tidigare studier visar att medan Sverige har runt 1,2 miljoner företag,

Läs mer »

Normalisera arbetsgivaravgiften

Rapport september 2020 Småföretagarnas Riksförbund har länge hävdat att höga arbetsgivaravgifter skadar återhämtningen hos de svenska småföretagen. Ekonomisk forskning ger belägg för att en generell sänkning av avgifter  stimulerar företagande, stärker företagens ekonomi och leder till att fler jobb skapas. Politiska beslutsfattare har ofta använt sänkta arbetsgivaravgifter för att nå olika ekonomiska mål vilket skett

Läs mer »

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen