Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

De Företagsamma 2022

Småföretagarnas Riksförbund släpper ny rapport – Sverige behöver fler företag

Småföretagarnas Riksförbund har de senaste åren tagit fram rapporten “De Företagsamma” för att bättre förstå företagsamheten i Sverige. Måttet “företagsamma” har utvecklats och mäter antalet personer som driver privata arbetsplatser med minst en anställd. Årets rapport ger en tydlig bild att företag utvecklas i nära symbios med varandra.

Där finns flertal andra viktiga observationer som värd att lyfta upp i jämförelse bland alla svenska kommuner. En av dessa är desto större andel företagsamma bland kommunens invånare desto enklare har kommunens invånare att hitta jobb.

Det sker också en minskning av företagsamma i Sverige med ca 10 000 mätt till innan Coronapandemin. Numera finns det 340 000 företagsamma i Sverige.

Läs rapporten i sin helhet nedan, ta del av det pressmeddelande som förbundet förmedlar i samband med rapportsläpp och den bevakning från media.

Du kan KLICKA HÄR  för att ladda ner rapporten som PDF eller klicka på framsidan av rapporten nedan för att se den direkt i din smarta enhet eller via datorskärm.
De Företagsamma 2022

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen