Samarbetar för att öka företagares trygghet

Att vara småföretagare ska vara tryggt, enkelt och lönsamt. Vi på Småföretagarnas Riksförbund värnar om din trygghet och därför har vi ingått ett samarbete med a-kassan för företagare – SMÅA.

Syftet med samarbetet mellan oss och den fristående a-kassan SMÅA är framför allt att bidra till en ökad kunskap hos våra medlemmar om hur trygghetssystemet ser ut för småföretagare.

– Det är oroliga tider och landets småföretagare har det tufft på många håll samtidigt som trygghetssystemet för dem är svagare än för en anställd. Därför vill vi självklart vara med och sprida kunskap och öka kännedomen om att det finns en a-kassa som fokuserar på företagare och vet hur det fungerar, säger Peter Thörn, ordförande Småföretagarnas Riksförbund.

Många är oförsäkrade
I dag saknar många företagare ett medlemskap i en a-kassa och det vill SMÅA, a-kassan för företagare, ändra på. En viktig pusselbit i den strävan är samarbetet med Småföretagarnas Riksförbund.
– Sveriges företagare bidrar stort till vårt välfärdssamhälle och skapar många arbetstillfällen runt om i landet. Vi vill såklart att alla företagare ska försäkra sin inkomst och ges möjlighet att överleva en tuff tid med hjälp av stöttning från oss. Att de får ta del av det trygghetssystem som de redan är med och finansierar, säger Jessica Tjällman, marknads- och kommunikationschef SMÅA.

– Att vara medlem i en a-kassa, avsätta tjänstepension och ha bra försäkringar för företaget och sig som person, tex med en inkomstförsäkring unikt anpassad för just småföretagare, är de tre viktigaste punkterna alla småföretagare bör se över för att ha grundläggande trygghet, tillägger Peter Thörn.

Personlig service
Förutom att samarbetet ska bidra till ökad kunskap om hur arbetslöshetsförsäkringen fungerar för dig som företagare, får medlemmar hos Småföretagarnas Riksförbund en utvald kontaktperson att vända oss till i olika frågor.
– Som medlem i riksförbundet kan du skicka ett mejl direkt till Marcus Stenlund som ansvarar för vår Medlemsservice. Därefter ser han till att någon från SMÅA hör av sig till dig inom kort. Tanken är att kunna ge mer personlig service till den som önskar, säger Jessica Tjällman.

Har du frågor eller funderingar redan nu kan du kontakta SMÅA08-723 44 00 vardagar mellan 09.00-11.00 eller mejla till info@smakassa.se.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen