Sätt fart på företagandet!

En majoritet av Sveriges småföretagare anser att de höga arbetsgivaravgifterna är enskilt största hindret för att kunna driva sitt företag.

Vi menar att en rejäl sänkning av egen- och arbetsgivaravgiften ner till 15 procent är precis den injektion som Sverige behöver för att få fart på företagandet och jobben.

Att det går att sänka avgifterna vet vi. För personer under 26 år är egen- och arbetsgivaravgiften redan sänkt till drygt 15 procent och därför är det viktigt att den sänks lika mycket för alla!

Genom att avskaffa alla former av statligt företagsstöd och genom en privatisering av Arbetsförmedlingen frigörs resurser som möjliggör en kraftfull sänkning. Kostnaden för arbetsmarknadspolitiska åtgärder uppgår idag till cirka 90 miljarder kronor per år samtidigt som olika former av statligt företagsstöd belastar statskassan med närmare 40 miljarder om året.

Vad Sverige behöver idag är ett företagsklimat som genererar nya företag och som får befintliga att växa. Tillväxt skapar nya arbetstillfällen och nya arbetstillfällen skapar ännu starkare tillväxt i ekonomin. För att åstadkomma detta har Småföretagarnas Riksförbund formulerat en rad krav och det enskilt viktigaste är en rejäl sänkning av arbetsgivaravgifterna för alla!

Sänk arbetsgivaravgifterna – lika mycket för alla!

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen