Attitydresan
genom Sverige

Vi besöker både små och stora orter runt om i landet för att låta småföretagare, politiker och tjänstemän träffas i "det goda samtalet"

Attitydresan

Med den här Sverigekartan vill vi illustrera att vi har förmånen att företräda 30 000 småföretagare och att vi är starka tillsammans. Vi behöver varandra och Sverige behöver oss, därav denna hyllning till er alla och en önskan om att ingjuta hopp inför framtiden.

”Attitydresan” är en resa där vi som styrelseledamöter i Småföretagarnas Riksförbund besöker både små och stora orter runt om i landet.

Vår ambition är att småföretagare, politiker och tjänstemän får mötas. Vi tror att vi genom möten, berättelser från en företagares vardag och med det goda samtalet får ökad förståelse för varandra, till glädje och nytta för alla.

Så, varmt välkommen på vår resa genom Sverige – fylld med fantastiska småföretagarberättelser.

Vi hyllar även delar av Sveriges alla artister genom att lyfta fram några artister med deras musik och hoppas att det kan ge något tänkvärt att ta till sig. Tryck Play nedan.

Anmäl dig till Attitydresan

Fyll i följande kontaktformulär för att Ingrid Ohlsson ska kunna kontakta dig inför besöken. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Attitydresans
besökta orter

Här finns de orter som Attitydresan har besökt sedan start 2018.

Bevaka även vår sommarturné 45 Dagar On Tour 2021, för bevakningen och besöken på dessa orter.

Attitydresan - Besöker din ort för att lyfta upp attityden till småföretagande

45 Dagar On Tour

Under sommaren 2021 inledde Småföretagarnas Riksförbund en sommarturné för att lyfta upp Sveriges småföretagare vardagshistorier, utmaningar, aspekter, förslag och framtidstankar direkt

Läs mer »
Tidigare besök från Attitydresan

Partille Kommun
är rätt på det

Marith Hesse, kommunstyrelsens ordförande, beskriver hur Partille Kommun jobbar för att förbättra villkoren för kommunens småföretagare. Företagen står för stora delar av skatteintäkterna och därför är det viktigt att förstå villkoren och förutsättningarna kring hur det är att vara småföretagare.

LÄS MER >>

Succédeltagande för Attitydresan i Höör

 

Äntligen fick Småföretagarnas Riksförbund möjlighet att återigen träffa företagare, politiker och tjänstemän. Efter pandemins begränsningar att träffas fysiskt kändes det extra festligt att förbundet tillsammans med Höörs kommun få bjuda in till Attitydresan och ett samtal mellan företagare, politiker och tjänstepersoner för att diskutera vägen till ett bättre företagsklimat.

LÄS MER >>

Ingrid Ohlsson ambassadör för Attitydresan och styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund träffar småföretagaren Jeanette Bohman i samband med 45 Dagar On Tour. I april 2020 startade hon och hennes man Swedish Wine Center i Malmö. Efter att ha varit nystartad mitt i en pandemi har hon en del att både säga och berätta om sin upplevelse som företagare i Malmö.

LÄS MER >>

I hjärtat av Ystad driver Jonas Eliasson Soft Social Club. Han är verksam i restaurangbranschen och är en av dem som drabbats extra hårt under pandemin. Jonas har kontaktat Småföretagarnas Riksförbund för att han står i en krass verklighet och vill ha mer stöttning från kommunen och samtidigt så väntar han fortfarande på permitteringsstöden han ansökt om.

LÄS MER >>

I Kivik gör Småföretagarnas Riksförbunds styrelseledamot Ingrid Ohlsson ett nedslag med Attitydresan under 45 Dagar On Tour för att prata med småföretagaren Camilla Carlsson och kommundirektören för Simrishamns kommun; Diana Olsson.

 

LÄS MER >>

I denna film träffar vi två av Söderköpings egna eldsjälar: Ann-Louise Kroon och Eva-Lotta Nilsson. Utöver att driva sina företag så är de också väl engagerande i stadskärneföreningen sedan många år. Båda brinner för att utveckla sina egna företag och att sprida energi, inspiration och företagsglädje åt andra.

LÄS MER >>

Hans Unander lyfter de otroligt duktiga småföretagare som finns i Malungsfors och deras betydelse… Ett vinnande koncept som han tror är en av anledningarna till att Malungsfors hamnat så högt upp i det småföföretagarindex som Småföretagarnas Riksförbund har tagit fram.

LÄS MER >>

Intervjuns heliga kulturella plats tar oss till trädgården i anknytning till Zornmuseet i Mora. På plats tillsammans med Ingrid Ohlsson från Småföretagarnas Riksförbund har vi ordförande Anna Hed (C) och Per Ericson (M) från kommunstyrelsen i Mora Kommun.

 

LÄS MER >>

Vilhelmina är ännu en av de föredömliga kommuner med ett gott företagsklimat och engagerade medmänniskor som vi fått besöka under 45 Dagar On Tour. I denna film ser ni intervjuer med småföretagare, politiker och tjänstemän i Vilhelmina kommun.

LÄS MER >>

I Sorsele kommun har man blivit mindre drabbad av pandemin än man trott eftersom många har fokuserat på “hemester” med fiske med mera. De tre företag som har flest anställda i kommunen har dessutom haft sin bästa produktion någonsin och tack vare att …

LÄS MER >>

Ingrid Ohlsson får privilegiet att intervjua två av de mest spännande kvinnliga profilerna i Malå. Med hjärtat i Malå för Malå Kommun är uppenbart av samtalet. Keep up the good work Malå kommun!

LÄS MER >>

Dag 9 av 45 Dagar On Tour tar oss till Luleå där vi träffar restauratören Mehmet Tekin som driver restaurangen Corsica och Anders Josefsson (M) kommunalråd i Luleå.

LÄS MER >>

Plusmaterial från dag 8 av 45 Dagar On Tour tar oss till med Johan Väisänen från Explore The North. Hur skulle man kunna blicka framåt som kommun på landsbygden?

LÄS MER >>

Denna dag träffar vi Johan Väisänen från Explore The North. Man kan inte omformulera Johans egentliga titel som företagare än med att han är en gedigen entreprenör sedan barnsben.

LÄS MER >>

VIll du att Attitydresan besöker din ort?

Eller kanske önska dig att få med en låt på vår lista?

Fyll i följande kontaktformulär för att Ingrid Ohlsson ska kunna kontakta dig för att besvara dina frågor om Attitydresan och planera ett besök tillsammans med dig.

Attitydresan - Besöker din ort för att lyfta upp attityden till småföretagande

Ingrid Ohlsson

Ansvarig  för Attitydresan och tidigare styrelseledamot och ansvarig för
Småföretagarnas Riksförbunds Eldsjälar.

Ingrid är proffs på att bygga nätverk, älskar möten med människor och ser oftast möjligheter i allt som dyker upp i hennes väg. Kanske är detta en av de starkaste anledningarna till att hon är ansvarig för Attitydresan och senare fick mantla ansvaret för att bygga tidigare nätverket Eldsjälar i Sverige.

Till vardags driver Ingrid sitt företag Hjärtans(G)Hjärna AB, ett inspirations- och produktionsbolag med säte i Helsingborg. Hon ser sig själv som ”möjliggörare med ett brett kontaktnät” efter 35 år i kultur och nöjesbranschen.

Ingrids motto är: Jag måste se till att ha roligt, annars blir det tråkigt och då är det inte kul. Texten är tonsatt, så varför inte be Ingrid sjunga den för dig när ni ses!

 

LÄS MER >> Ingrid Ohlssons presentation

Vår Spotifylista

Med inspiration och stor tacksamhet för all musik som skapas vill vi här lyfta 21 artister från 21 regioner i Sverige. Med detta vill vi hylla landets småföretagare och förmedla hopp och inspiration inför 2021.

Föregående
Nästa
21 landskap - 21 artister - 21 låtar

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top