Attitydresan
genom Sverige

Vi besöker både små och stora orter runt om i landet för att låta småföretagare, politiker och tjänstemän träffas i "det goda samtalet"

Attitydresan

Med den här Sverigekartan vill vi illustrera att vi har förmånen att företräda 30 000 småföretagare och att vi är starka tillsammans. Vi behöver varandra och Sverige behöver oss, därav denna hyllning till er alla och en önskan om att ingjuta hopp inför framtiden.

”Attitydresan” är en resa där vi som styrelseledamöter i Småföretagarnas Riksförbund besöker både små och stora orter runt om i landet.

Vår ambition är att småföretagare, politiker och tjänstemän får mötas. Vi tror att vi genom möten, berättelser från en företagares vardag och med det goda samtalet får ökad förståelse för varandra, till glädje och nytta för alla.

Så, varmt välkommen på vår resa genom Sverige – fylld med fantastiska småföretagarberättelser.

Anmäl dig till Attitydresan

Fyll i följande kontaktformulär för att Ingrid Ohlsson ska kunna kontakta dig inför besöken. 

Attitydresans
besökta orter

Här finns de orter som Attitydresan har besökt sedan start 2018.

Tidigare besök från Attitydresan

Engagemanget som gör alla till vinnare

Oavsett om du är företagare, politiker eller tjänsteman så är det ditt engagemang som gör skillnad. Sedan dagen vi kom i kontakt med näringslivsansvarig Marieke Wolter i Partille kommun så har vår dialog varit på topp. 

LÄS MER »

Attitydresan MalåDiskussionerna på Attitydresan i Malå kom att präglas kring behovet av gemensam målbild, ledarskap för sig själv och andra samt behovet av tydlighet, struktur och förståelse för varandras olika roller i sina viktiga uppdrag som näringsidkare, kommuntjänsteman och politiker.

LÄS MER >>

Partille Kommun
är rätt på det

Marith Hesse, kommunstyrelsens ordförande, beskriver hur Partille Kommun jobbar för att förbättra villkoren för kommunens småföretagare. Företagen står för stora delar av skatteintäkterna och därför är det viktigt att förstå villkoren och förutsättningarna kring hur det är att vara småföretagare.

LÄS MER >>

Succédeltagande för Attitydresan i Höör

 

Äntligen fick Småföretagarnas Riksförbund möjlighet att återigen träffa företagare, politiker och tjänstemän. Efter pandemins begränsningar att träffas fysiskt kändes det extra festligt att förbundet tillsammans med Höörs kommun få bjuda in till Attitydresan och ett samtal mellan företagare, politiker och tjänstepersoner för att diskutera vägen till ett bättre företagsklimat.

LÄS MER >>

Ingrid Ohlsson ambassadör för Attitydresan och styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund träffar småföretagaren Jeanette Bohman i samband med 45 Dagar On Tour. I april 2020 startade hon och hennes man Swedish Wine Center i Malmö. Efter att ha varit nystartad mitt i en pandemi har hon en del att både säga och berätta om sin upplevelse som företagare i Malmö.

LÄS MER >>

I hjärtat av Ystad driver Jonas Eliasson Soft Social Club. Han är verksam i restaurangbranschen och är en av dem som drabbats extra hårt under pandemin. Jonas har kontaktat Småföretagarnas Riksförbund för att han står i en krass verklighet och vill ha mer stöttning från kommunen och samtidigt så väntar han fortfarande på permitteringsstöden han ansökt om.

LÄS MER >>

I Kivik gör Småföretagarnas Riksförbunds styrelseledamot Ingrid Ohlsson ett nedslag med Attitydresan under 45 Dagar On Tour för att prata med småföretagaren Camilla Carlsson och kommundirektören för Simrishamns kommun; Diana Olsson.

 

LÄS MER >>

VIll du att Attitydresan besöker din ort?

Fyll i följande kontaktformulär för att Ingrid Ohlsson ska kunna kontakta dig för att besvara dina frågor om Attitydresan och planera ett besök tillsammans med dig.

Attitydresan - Besöker din ort för att lyfta upp attityden till småföretagande

Ingrid Ohlsson

Ansvarig  för Attitydresan och tidigare styrelseledamot.

Ingrid är proffs på att bygga nätverk, älskar möten med människor och ser oftast möjligheter i allt som dyker upp i hennes väg. Kanske är detta en av de starkaste anledningarna till att hon är ansvarig för Attitydresan och senare fick mantla ansvaret för att bygga tidigare nätverket Eldsjälar i Sverige.

Till vardags driver Ingrid sitt företag Hjärtans(G)Hjärna AB, ett inspirations- och produktionsbolag med säte i Helsingborg. Hon ser sig själv som ”möjliggörare med ett brett kontaktnät” efter 35 år i kultur och nöjesbranschen.

Ingrids motto är: Jag måste se till att ha roligt, annars blir det tråkigt och då är det inte kul. Texten är tonsatt, så varför inte be Ingrid sjunga den för dig när ni ses!

 

LÄS MER >> Ingrid Ohlssons presentation

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top