3 Generationer på Macken i Mantorp!

Lördagen den 3 december så är det full rulle på den lilla macken mitt inne i Mantorp.För mellan Kl.15,00-17,30 så är det julpromenad mellan företagen som finns i samhället en gammal tradition som skapar gemenskap.

I butiken så jobbar Ylva Lönestam för fullt med att det skall se extra fint inför eftermiddagen tillsammans med sin dotter Anna Sandblad som tog över verksamheten 2007 efter Mamma som i sin tur startade upp macken 1984 tillsammans med sin man Gunnar. 

Ylva berättar att ingenting är sig likt sedan vi började med verksamheten! Då hade vi bilverkstad samt reservdelar i butiken då kom man in och frågade efter brytarspetsar-tändstift samt elbortssats saker som många inte ens vet vad det är för något idag!

På den tiden så var vi en Shellmack och idag så har vi profilerat om oss till en Gulfmack som är full med fastfood samt livsmedel samt ombud både för Tips&Spel samt post berättar Anna. Även lilla Elsa är i full gång med att fylla upp med godis i butiken inför kvällen tillsammans med med Mamma samt Mormor.
Jag frågar Anna om hur det är att driva sin verksamhet mitt inne i samhället? Vi är en naturlig mötesplats där vi har det mesta som behövs i vardagen men det är tufft för det finns inte många företag kvar i vårt centrum pga utav att man byggde ett köpcentrum utanför samhället vid E4 så det finns vi 1 frisör 1 Blomsterhandel samt en Pizzeria som kämpar för att hålla allt vid liv. Det är tufft men så roligt.

Senare under eftermiddagen så kommer Annas man Per in med sonen Edvin efter en hockeymatch och presenterar stolt sitt nya koncept i butiken! Coffee To Love

3 Generationer på Macken i Mantorp!
Om ni skulle skicka en hälsning våra politiker hur skulle den lyda?

Det skall inte vara så byråkratiskt att driva företag gör det enklare och lättare så får vi mer tid att utveckla vårt arbete i lugn och ro.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen