Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

30% av all frukt som odlas slängs. En affärsidé!

Vi träffar Truls Christenson, småföretagaren och eldsjälen som räddar frukt.

Trettio procent av all frukt som odlas slängs, vilket Truls Christenson och hans kollegor på juiceföretaget Rescued i Helsingborg vill ändra på. Det som började med marmeladproduktion av skadad frukt under nätterna i ett restaurangkök har på några år vuxit till en verksamhet med egen fabrik och 12 anställda. Affärsresan har byggt på ”learning by doing” och idag räddar Rescued 168 ton frukt och grönsaker per år genom att göra juicer av det.

När Mats Eriksson från Småföretagarnas Riksförbund besöker Truls Christenson berättar Truls om hur frukt och grönsaker som annars skulle gått till spillo nu säljs som hållbart producerade juicer i hela landet. Helsingborg är navet för all frukt- och grönsaksimport till Sverige så förutsättningarna för att driva en verksamhet baserad på slängd frukt här är goda. Men detta betyder inte att Truls och hans kollegor inte har stött på några motgångar.

Truls berättar bland annat om utmaningar i form av likviditet och rådgivning. ”Ett stort problem vi har i fabriken är att vi inte har något fall på golvet, om vi hade haft möjlighet att diskutera våra byggkonstruktioner med någon med erfarenhet från liknande affärsområde hade detta säkert inte hänt. Vi har också haft likviditetsproblem då det är svårt att hitta investerare för företag i den här skalan, säger Truls.

Ett Vlogg-samarbete med En Företagares Vardag

gå med i Småföretagarnas Riksförbund nu

Mentorskapet som ingår i vårt Start-paket kan vara ovärderlig när du ska starta eget. Ett bollplank från Småföretagarnas Riksförbund som kan hjälpa dig guida i allt från “praktiska fall” till hur du på enklare sätt kan söka finansiering genom samarbetspartners eller andra externa aktörer.

Ta reda på allt vårt Start-paket innehåller genom att fylla i och skicka in formulären nedan.

MENTOR
0
VERKTYGSLÅDOR
0
DU SPARAR
0
FÖRETAG I NÄTVERKET
0

Vi vill kunna skicka dig all information om vårt Start-paket via e-post. 

Vänligen registrera din e-post och samtidigt ta del utav förhandsinformation och förmånligare erbjudande för en “early-bird sign-up”.

Att registrera din e-post är inget bindande köp utan ett enkelt sätt för dig att överblicka allt som ingår i vårt unika Start-paket.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen