Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Anders Sellström (KD) Europaparlamentariker

Hej Anders.

Hur ser din vardag ut som politiker?

Jag är idag en av 20 stycken Europaparlamentariker från Sverige i världens största parlament. Som Kristdemokrat ingår jag i den största politiska gruppen i parlamentet nämligen EPP. Har tidigare varit riksdagsledamot och ekonomiskpolitisk talesperson för partiet. Är även ledamot i kommunfullmäktige i Umeå. Jag brinner framförallt för frågor som har bäring på norra Sveriges potential och möjligheter i det framtida Europa. Det finns en enorm innovationskraft och entreprenörsanda i norra delen av Sverige som inte får samma chans att blomma ut på grund av sämre tillgång till riskkapital och det längre avståndet till marknaden. Avståndsproblemet kan hanteras med bättre och effektiva infrastruktursatsningar men även att man slutar med att öka beskattningen på avstånd.

I parlamentet sitter jag i två utskott. Ett av dom hanterar bland annat transportfrågor, turism och infrastruktur. Här finns en mängd frågor som berör småföretagarens villkor och möjligheter att bedriva företag i Sverige.

Nyligen röstade jag nej till ett förslag i parlamentet om införande av en skatt på avstånd, kilometerskatt.

En regel som jag skulle vilja ta bort och som därmed skulle underlätta för företagandet inom nöjesbranschen, är den om danstillstånd.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen