Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Återkopplingssamtalet till vårens tuffaste stund med Maria

Nyheter kommer och går. Det är dock sällan man får den mänskliga återkopplingen till vad som hände sen. Under vårens ”Jakten på stödmiljarderna” figurerade Maria Sandström-Åbom inte bara i Småföretagarnas Riksförbunds flöden i den hysteri och förvirring runtomkring turerna med Tillväxtverket. Engagemanget i frågan från småföretagare runt om i landet lede till en Uppdrag Granskning avsnitt. Ett mycket viktigt arbete som till sist möjliggjorde förändringar i hur stödsystemet för hårdast drabbade småföretagare kunde transparent revideras. Maria var en av dessa kämpar som tog klivet fram i rampljuset och förklarade hur brutal ovissheten blev och hur svårt restriktionerna slog mot en hel bransch.

Återkopplingssamtalet till vårens tuffaste stund med Maria

Debatt: Det är dags att prioritera och leva upp till löften om stöd

I en debattartikel i Expressen trycker Mats Eriksson, Styrelseledamot Småföretagarnas Riksförbund, och Maria Sandström-Åbom, Krögare, ännu en gång på hur regeringen måste ta småföretagarnas situation på allvar. Pengarna i stödsystemen måste betalas ut och de måste nå den grupp företagare som står på gränsen till konkurs.

Läs mer »
Återkopplingssamtalet till vårens tuffaste stund med Maria

Coronastöden som försvann

Myndigheterna fokuserar på att följa otydliga lagar och regler istället för att hjälpa företag att överleva. Statsministern måste nu ta ansvar för den situation som uppstått. Det är dags att prioritera och hålla sina löften så att pengarna i stödsystemen når den grupp företagare som står på gränsen till konkurs.

Läs mer »

I nedan klipp finner du svaret hur det gick sen för Maria när det gäller hennes ansökan som småföretagare för stödpengarna utlovade av regeringen i samband med vårens corona-restriktioner. Vidare får du också reda på nästa steg som Maria nu tar efter de annonserade restriktionerna mot samma bransch, vintern 21/22. Ovissheten fortsätter att prägla branschen. Marias beslut är kanske inte unik i sammanhanget och lämna gärna en kommentera på hur du som småföretagare i samma bransch resonerar under rådande omständigheter.

I samarbete med En Företagares Vardag

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen