Bogge och Helen lyfter Storuman!

I Storuman på E12 Krysset hittar jag Bogge och Helen som driver en Frendo butik som ingår i kedjan Emab som har 400 fristående trafikbutiker i landet. Vi kan kalla dom glesbygdshjältar som håller Sverige levande utanför storstäder samt mindre städer. Frendo Krysset Storuman har man drivit i 10 år samt även drivit Frendo Krysset Tärnaby i 5 år. Bogge som gammal självlärd journalist och Helen som lärare i grundskolan såg sin stora utmaning att starta upp först i Storuman med devisen ingen utmaning är för stor enligt Bogge samt Helen som är den försiktiga bromsklossen är en perfekt kombo i deras företag vilket även fick dom att starta upp i Tärnaby 5 år senare! Idag så har vi 2 välmående företag där vi har 2 butikschefer på vardera ställen och utöver det så kan vi ta ut en hyfsad lön samt en hel del ledighet som Bogge kallar för kompledighet istället för semester!

Och belöningarna duggar tätt över Krysset Frendo i Storuman genom att blivit utsedd till Årets Nonfood enhet samt Nominerad till Årets Trafikbutik där man kom 2:a och i skrivande stund även detta år blivit nominerad igen till årets trafikbutik hårt arbete har gett lön för mödan.

Men som dom sanna entreprenörer som Bogge och Helen är så har dom ännu mer järn i elden och driver 2 företag till! Städ och Service i Västerbotten samt SST Reklam och Media och som pricken över i:et så är Bogge Ordförande för Företagarna Storuman.

Och jag undrar i mitt stilla sinne hur dom orkar? Och Bogge säger tur att jag har bromsklossen vid min sida som håller stenkoll på allt!

Vad har ni för hälsning till våra politiker?

– Enklare att anställa!

– Rehabiliteringsansvaret måste ses över!

– Beskattning överlag för Småföretag det skall vara lättare att komma igång med sitt företag!

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen