Brännebrona Gästis i Götene

[stag_intro]På Brännebrona Gästis i Götene så träffar jag ett härligt krögarpar. Erland Olsson samt hans fru Carina Kjellqvist. Dom har nu drivit sin Restaurang i snart 3 år. Vägkrog, festvåning, disco samt 39 hotellrum.[/stag_intro]

Många ben att stå på kan man tro, men dom vittnar om hur svårt det är att få verksamheten att gå runt. Trots att man ligger ute på landsbygden, så är dom fasta kostnaderna tunga att dra in samt hela regelverket som kommer därtill. På vintern så är det väldigt tufft att få verksamheten att gå runt, vilket innebär att man ständigt får vara på hugget med långa arbetsdagar 7 dagar i veckan året runt.

Nu hoppas man på att få in busslaster med gäster under sommaren, vilket skulle ge ett bra extra tillskott i kassan. Krögarparet har 1 heltidsanställd samt 1 halvtidsanställd, men i och med momssänkningen så känner man en stor framtidstro eftersom det stärker likviditeten. Därför planerar man att anställa en person till framöver, vilket skulle ge lite kvalitetstid åt sig själva.

Erländ säger att branchen hade bra marginaler för sådär 20-25 år sedan, så att det blev lite pengar över när man hade slitit hårt. Sen höjde Sossarna momsen på 90-talet, och nu när vi äntligen ser en ljusning i tunneln så vill Sossarna höja momsen igen inför nästa val….

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 7. oktober 2012.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen