Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Brukssamhället Herräng

[stag_intro]Jag tar mig fram längs vägarna, och plötsligt kommer jag fram till Herräng, och det fullkommligt vimlar utav människor i detta lilla brukssamhälle. Jag tar mig ner till Herräng Marina och träffar Mats Dahlgren, som berättar att det under ett par veckor kommer här 500-800 personer i veckan under juli månad som besöker Herrängs Dans Camp, och dom kommer ifrån hela världen..[/stag_intro]

Mats driver sedan 5 år tillbaka sin restaurang här nere vid marinan, som har öppet mellan Påsk – September. Här jobbar 3 personer under lågsäsongen samt 5 personer under högsäsongen, och under denna period så skall vi jobba ihop pengar till kassan för kunna klara vintern.

Mats drev en gång i tiden Centralbadet i Stockholm, samt att han jobbade med catering och stora event. Han kan verkligen vittna om hur tufft det är inom branchen, med låga marginaler samt hårt slit. På 70-80 talet så kunde man leva på att driva en lunchrestaurang, men sen kom smällen när Sossarna höjde momsen på 90 talet, vilket innebar fullständig katastrof för den lille företagaren.

Äntligen så kan vi känna en framtidstro genom att vi får bättre likviditet i kassan, vilket innebär att vi kan investera i nya maskiner samt att vi även vågar satsa på att renovera. Det bästa utav allt är att vi nu skall projektera ett litet Pensionat här nere vid marinan, och genom detta så kommer vi att kunna förlänga vår säsong.

Jag tänker för mig själv när jag reser vidare: Tänk vad sänkningen på matmomsen kan åstadskomma! Ett litet Brukssamhälle kommer att blomma upp igen. Det är underbart..

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 7. oktober 2012.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen