Buffeträdet i Jokkmokk

[stag_intro]Margot Tengblad ser så glad ut när jag kliver in genom dörren. Hon fullständigt sprudlar utav energi. Jag frågar henne vart resten utav personalen är. Resten? Det är bara jag här och jag sköter allting själv. Jag är hovmästare, servis. kock, diskare, städare och tar hand om ekonomim. Allt som behöver göras i det vardagliga när man driver Restaurang…[/stag_intro]

Ibland så kommer min man ner och hjälper mig disken eftersom vi bor i samma byggnad. Innan så jobbade Margot i en Fjällby 12 mil härifrån, men hon kände att ville vara i närheten utav sina barn när dom började skolan. Hon traskade in på banken och tog ett lån för att starta upp sin drömverksamhet.

I ett år har hon varit igång, och idag så har hon ca 50 lunchgäster samt mellan 5 – 25 gäster på kvällen. Det största på året är Vintermarknaden, men då är det stört omöjligt att hitta personal för då vill alla vara lediga och ta del utav festligheterna. Men hur får ni det att gå ihop? Min man jobbar som vaktmästare vid kyrkan, så jag lever på honom samt lite kärlek.

Förra året var jättetufft, bland annat på grund av att jag var nystartad. I år känns det lite lättare pga momssänkningen, och för mig så är det en jätteskillnad, vilket ger mig drivkraft inför framtiden.

Kommer du att anställa i framtiden? Givetsvis så är det mitt mål, men det är extremt svårt att hitta kompetent personal..

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 30. november 2012.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top