Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Elstöd behövs även för företag i Norrland

Mats har träffat Joakim Nilsson som driver Järnvägsgrillen, för att prata om deras 34 år som familjeföretag och vilka utmaningar de har mött. Under pandemin har dem klarat sig relativt bra och även under senaste tiden med höjda matpriser och en pågående lågkonjunktur har de lyckats överleva.

Det som oroar Joakim är de extrema elpriserna, särskilt under vintermånaderna. Under december, januari och februari var deras elpriser tre gånger högre än normalt. Trots att de drabbades hårt av detta, har de inte fått något elstöd. De har varit tvungna att ta smällen själva, utan någon form av stöd.

Det är frustrerande för Joakim att se att företag i södra Sverige får elstöd medan företag i Norrland exkluderas från möjligheten. Han anser att det är orättvist att Norrland inte får samma elstöd, trots att de också lider av de höga elpriserna.

Diskussionen om elstöd för företag i Norrland lämnar en viktig fråga att fundera över – Varför exkluderas företag i Norrland från stödet när de också har drabbats av de höga elpriserna?

I samarbete med En Företagares Vardag

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen