En vardagshistoria från Jeanette Bohman

[stag_intro]I går så spenderade jag min dag på Gastro Nord. Jag träffade många leverantörer samt många glada entreprenörer inom branchen. Många kände att dom hade en mycket starkare framtidstro inför framtiden när det gäller sina företag. Det är nu som effekterna börjar synas i kassan för den lille företagaren! Ökad likviditet = nyanställningar = ökad omsättning = utveckling utav sina företag = vilket skapar harmoni samt sunda företag.[/stag_intro]

Gladast utav dom alla var nog Jeanette Bohman ifrån Skivarps Gästgivargård. På grund utav momsänkningen så har hon kunnat anställa en person i köket vilket gör att hon får med tid för sig själv och mer tid til utveckling av sitt företag.. Och att jag fick en möjlighet att åka till Gastro Nord i Stockholm. Momssänknigen ger effekt, men vi måste få lite tid på oss för vi har inte samma muskler som ett större företag.

Jeanette berättar själv förhistorien:

Ja, det är ett faktum att sänkningen av restaurangmomsen kommer att bidra till ett bättre liv för mig, eller kanske skulle jag kalla det för ett liv där jag ges möjlighet till att skapa bättre möjligheter för vår verksamhet. Hur då? Jo, jag har precis skickat in en annons där vi söker ytterligare en kock från och med april och framåt. Det lösgör mig ca 30-40 timmar från köket, varje vecka och jag kan ägna mer tid till att planera menyer, provlaga maten, planera inköpen, planera matevenemang, marknadsföring av dessa – och jag kan göra det på andra tider än efter stängningsdags kl 22.
Detta ger ju i sin tur förutsättningar för att skapa mer business vilket i sin tur kan ge ännu fler jobb och skattebetalare – sen så är det alltid kul med fler medarbetare!

Vi har nu lite vintervila, en välbehövlig sådan. Vi sover länge, äter frukost sent, promenerar med hunden och slarvar med maten…..en och annan inventeringsdag, pappersdag och städdag ramlar väl in i schemat emellanåt men det är kanske bra att hålla några celler igång.

Men i morgon är det slut på lata dagar – jag kommer under jan-april/maj också att driva ett affärsutvecklingsprojekt för företagande kvinnor på landsbygden! Det är så fantastiskt underbart att jobba med människor som har idéer, mål och där kreativiteten inte har några gränser – men där förutsättningarna är helt olika. Jag är väldigt taggad inför detta så ni kommer nog att få följa med på den resan också.

[stag_alert style=”green”]Denna vardagshistorien kommer ifrån Momsbloggen, och blev först publicerad den 26. april 2012.[/stag_alert]

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen